دسته‌ها
گردشگری

عکس روز جهانگردی | پروفایل روز جهانی جهانگردی | تبریک روز جهانگردی

 

درباره صنعت گردشگری

در حال حاضر صنعت گردشگری به مهم‌ترین فعالیت اقتصادی جهان پس از صنایع نفت و خودروسازی تبدیل شده است.

براساس گزارش سازمان جهانی گردشگری (WTO) مخارج سالانه گردشگری در سطح جهانی بالغ بر ۲۰۰۰ میلیارد دلار است.

در بسیاری از کشورها صنعت مسافرت و گشت به صورت منبع اصلی

ایجاد کار درآمده و جمعیتی بالغ بر ۱۰۰ میلیون نفر را در سطح جهانی به اشتغال واداشته است.

پروفایل روز جهانگردی

اروپا بزرگترین میزبان گردشگران بین‌المللی است و حدود ۶۰ درصد از کل گردشگران جهان را به خود جلب می‌کند

سه چهارم بازدیدهای بین‌المللی را اروپاییان انجام می‌دهند. همچنین حدود ۵۰ درصد از کل درآمد جهان را نیز داراست.

پس از اروپا، آمریکا با داشتن ۲۱ درصد از کل گردشگران بین‌المللی و ۳۰ درصد از کل درآمد جهان مقام دوم را در جهان دارد.

تبریک روز جهانگردی

درآمد گردشگری در آفریقا، بسیار پایین است و چیزی حدود ۲ درصد از کل درآمد جهان و حدود ۴ درصد از گردشگران جهان را به خود اختصاص داده است.

سهم خاورمیانه از گردشگری بین‌المللی به دلیل وجود مشکلات سیاسی، نظامی

حدودا ۲ درصد است

مصر و عربستان از مقصدهای اصلی گردشگری در خاورمیانه هستند،

روز جهانگردی مبارک

کشور مصر عرضه‌کننده گردشگری فرهنگی است

حال آنکه گردشگری عربستان سعودی صرفاً مذهبی است که

حدود ۷۰درصد کل درآمد گردشگری در خاورمیانه متعلق به این دو کشور است.

در منطقه آسیای جنوبی که ایران را نیز شامل می‌شود

کشورهایی نظیر: افغانستان، پاکستان، بنگلادش، بوتان، هندوستان، ایران، جزایر مالدیو، میانمار، نپال و سریلانکاست

که نسبت گردشگران این منطقه به کل جهان زیر ۱ درصد است

روز جهانگردی چه روزی است

منطقه آسیای شرقی و اقیانوس آرام حدود ۱۴ درصد کل گردشگران و ۱۶ درصد درآمد را به خود اختصاص داده که در این میان ژاپن و کشورهای نوین گردشگر شامل: هنگ‌کنگ، سنگاپور، تایلند و مالزی بیشترین سهم را دارند.

روز جهانگردی

براساس آمار سازمان جهانی گردشگری، ۷۰ درصد از دلایل مسافرت‌های بین‌المللی استفاده از تعطیلات است.

سفرهای تجاری ۱۴ درصد و ۱۶ درصد باقیمانده شامل زیارتهای مذهبی، دیدار دوستان و بستگان، ورزش و غیره می‌شود

می‌توان چنین نتیجه گرفت که برای فعال نمودن گردشگری داخلی

می‌بایست در کشور تجدید نظر کلی شود و با ایجاد تسهیلات یک هفته‌ای

در ایام نوروز، فصل تابستان و زمستان باعث رونق گردشگری داخلی شد.

 

دسته‌ها
گردشگری

۲۷ سپتامبر؛ روز جهانی جهانگردی

روز جهانی جهانگردی

از سال ۱۹۸۰، سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد سالانه روز ۲۷ سپتامبر را به عنوان روز جهانی گردشگری جشن می‌گیرد. اساسنامه این روز در تاریخ ۲۷ سپتامبر سال ۱۹۷۰ به تصویب سازمان جهانی گردشگری رسید. انتخاب و تصویب این روز نقطه عطفی در گردشگری جهانی محسوب می‌شود. هدف از گرامی داشت چنین روزی، بالا بردن سطح آگاهی در مورد نقش گردشگری در جامعه جهانی و نشان دادن چگونگی تاثیر گردشگری بر ارزش‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در سراسر جهان است.

 

جهانگردی چیست؟

پدیده­ ی مسافرت را از محلی به محل دیگر و از کشوری به کشور دیگر، بدون در نظر داشتن قصد مهاجرت، اشتغال یا اقامت مستمر، جهانگردی گویند. از دید سازمان ملل «جهانگرد یا گردشگر کسی است که کشوری غیر از کشور محل اقامت خود را مورد بازدید قرار دهد، مشروط بر این­که، این بازدید به منظور احراز هیچ­گونه شغل و کسبی نباشد و حداقل ۲۴ ساعت و حداکثر سه ماه در کشور میزبان توقف نماید و مسافرت او مبنی بر یکی از علل زیر باشد: تفریح، استراحت، گذراندن تعطیلات، امور خانوادگی، درمان و امور پزشکی، ورزش، امور مذهبی، مأموریت یا شرکت در هم­ اندیشی­ها.»

 

جهانگرد یا گردشگر کسی است که کشوری غیر از کشور محل اقامت خود را مورد بازدید قرار دهد

 

تاریخچه­ ی جهانگردی

تاریخچه­ ی جهانگردی را، می­توان به گذشته­ های دور نسبت داد. چنان­که در دوران پیش از اسلام، برخی از یونانیان و رومیان به ایران سفر می­کردند. پاره ­ای از آنان چون “هردوت” و “گزنفون” سفرنامه­ هائی با موضوع دیدار از ایران نوشته ­اند. در دوران بعد از اسلام نیز، نخستین کسی که از مغرب­ زمین به ایران سفر کرد و سفرنامه­ هائی در این باره نوشت “بنیامین تودلای” اسپانیائی بود که در سال ۱۱۵۹م. به کشورهای مختلف از جمله ایران سفر کرده است.

در گذشته­ های دور، مردانی که شهامت و جسارت رویاروئی با مشکلات را به جان می­ خریدند و مدت­ های مدیدی در بیابان ­ها و صحراها و از میان راه­ های پرخطر رد می­شدند تا به شهر و دیاری برسند، سیاح می­ نامیدند؛ نظیر ابن بطوطه، ناصر خسرو، مارکوپولو.

 

در قرن نوزدهم اصطلاح جهانگرد یا توریست [Tourist] جایگزین سیاح شد. در آن زمان اشراف­ زادگان فرانسوی، برای تکمیل تحصیلات و کسب تجربه­ های لازم زندگی مسافرت می­ کردند. این جوانان، در آن زمان توریست نامیده می­ شدند. بعدها این اصطلاح برای کسانی به کار رفت که برای سرگرمی، وقت­ گذرانی و گردش، به فرانسه سفر می­کردند. این اصطلاح، با گذشت زمان به مسافرت خارج از فرانسه نیز تعمیم داده شد و به همه­ ی افرادی که به خارج از کشور محل اقامت خود  مسافرت می­ کردند، توریست گفته شد.

 

اطلاعات تاریخی، نشان می­ دهد که مسافرت برای استراحت و تفریح، از اوایل قرن شانزدهم میلادی شروع شده و نمی­ توان انگیزه­ ی اصلی سیاحان معروفی چون: ابن بطوطه، واسکودوگوما، کریستف کلمب و مارکوپولو و مانند این­ها را، تفریح و استراحت دانست. اینان، سیاحانی حرفه­ ای بودند که برای کشف سرزمین­ های جدید، تجارت، ماجراجوئی، شناخت اقوام و ملت­ های دیگر و یا زیارت، گام در سفرهای چندین­ ساله می­ گذاشتند.

سازمان جهانی گردشگری، وظیفه هدایت صنعت گردشگری را به عهده دارد

 

سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)

سازمان جهانی گردشگری به اختصار (UNWTO) مستقر در شهر مادرید اسپانیا، یکی از نمایندگی‌های سازمان ملل است که وظیفه هدایت صنعت گردشگری را دارد. سازمان جهانی گردشگری به عنوان محل گفتگوی کشورها درباره سیاست‌ها و تجارب عملی آنها درباره دانش گردشگری است. این سازمان نقش مرکزی و مهمی در ترفیع وضعیت تعهد و توانایی‌های موجود کشورهای در حال توسعه در زمینه گردشگری دارد.

 

انواع جهانگردی
جهانگردی بر حسب اغراضی که مردم به جهت آن سفر میکنند، دارای اقسام ذیل است:
۱- جهانگردی تفریحی؛ افراد یا دسته‌هایی را شامل می‌شود که با هدف تفریح، استراحت، گذراندن تعطیلات از سرزمین خود به سفر می‌روند.
۲- جهانگردی درمانی؛ شامل افرادی می‌شود که برای استفاده از تغییرات آب و هوا، با هدف پزشکی و درمانی و استفاده از آبهای معدنی، اقدام به مسافرت می‌کنند.
۳- جهانگردی فرهنگی؛ که در آن افراد برای آشنایی با فرهنگ و هنر و آداب و رسوم ملل مختلف، آثار تاریخی و مطالعه علمی، اقدام به سفر می‌کنند.

۴- جهانگردی مذهبی؛ هدف از این نوع جهانگردی زیارت اماکن مقدسه، بازدید از اماکن مذهبی مثل مساجد و کلیساها و معابد قدیمی، شرکت در مراسم عبادی و …
۵- جهانگردی ورزشی؛ که هر نوع مسافرتی را که به منظور فعالیتهای ورزشی انجام می گیرد، شامل می‌شود؛ مانند کوهنوردی، شکار، شرکت در مسابقات و تماشای مسابقات و…
۶- جهانگردی تجاری؛ مثل مسافرتهایی که افراد برای شرکت در بازارها و نمایشگاهای کالا و صنایع تأسیسات کارخانه‌ای و نظایر آن انجام می‌دهند.
۷- جهانگردی سیاسی؛ مسافرت به منظور شرکت در جشن‌های بین‌المللی و مراسم خاص و کنگره‌ها و کنفرانسها را جهانگردی سیاسی می‌گویند.

 

توسعه جهانگردی برای رشد اقتصادی و اجتماعی
جهانگردی دارای خاصیّت ویژه‌ای است که می‌توان آن را به منزله ی نیروی محرک توسعه اقتصادی در تمام کشورها محسوب داشت. هیچ کشوری را نمی‌توان یافت که فاقد مواد اولیّه لازم برای توسعه جهانگردی باشد. آنچه که کشورها را از هم متمایز می‌سازد، خود به تنهایی جاذبه جهانگردی به شمار می‌رود. طرحهای جهانگردی در کشورهای در حال توسعه از طریق ارائه کمک‌های فنی و مالی به طور وسیعی از طرف بیشتر سازمانهای مالی بین‌‌المللی و دفاتر تأمین‌کننده کمکهای اقتصادی و مالی جهانی مورد حمایت قرار گرفته است.

دسته‌ها
گردشگری

جاهای دیدنی کلاردشت؛ گشت‌وگذار در بهشت کوهستانی مازندران

پایگاه خبری – تحلیلی رسانه ۷:

برای سفر به مناطق خنک ایران در فصل تابستان، انتخاب‌های فوق‌العاده‌ای پیش‌ِرو خواهیم داشت. یکی از این مناطق رؤیایی، منطقه کوهستانی کلاردشت است که نگاه مسافران سرزمین‌‌های شمال ایران را درحین راندن در جاده به خود جلب می‌کند. سادگی سرسبز این دشت بهشتی و همسایگی آن با ابرها و پهنه آبی آسمان، یکی از دلفریب‌ترین تصاویر شمال ایران را به مسافران نشان می‌دهد. این‌بار در این ایران گردی قصد داریم که فقط به تماشای دورنمای این قاب سبز در جاده اکتفا نکنیم و از نزدیک سری به آن بزنیم. به همین دلیل در این مطلب به‌قصد ماجراجویی در جاهای دیدنی کلاردشت راهی شمال ایران می‌شویم. هم‌سفر ما تا این منطقه توریستی شوید و تابستانی خنک را تجربه کنید.

جاهای دیدنی کلاردشت از منظر جغرافیایی

منطقه دیدنی کلاردشت قسمتی از استان مازندران و از توریستی‌ترین مناطق شمالی ایران محسوب می‌شود. در شمال این منطقه، عباس‌آباد با ۴۰ کیلومتر فاصله و در شمال‌شرقی آن، چالوس با ۴۸ کیلومتر فاصله قرار گرفته است. در شمال‌غربی آن تنکابن واقع شده است. برای رسیدن به تنکابن باید بعد از پشت‌سر گذاشتن عباس‌آباد، نزدیک به ۲۵ کیلومتر دیگر برانید. در مجموع، تقریبا ۶۵ کیلومتر از کلاردشت تا تنکابن راه پیش‌ِرو دارید. همچنین در شرق کلاردشت، مرزن‌آباد با ۲۴ کیلومتر فاصله جا خوش کرده است. جنوب کلاردشت به استان البرز و غرب آن به استان قزوین می‌رسد.
اگر از تهران به‌سمت شمال، به‌قصد سفر به جاهای دیدنی کلاردشت راه بیفتید، بعد از گذر از مسیر تهران‌ ـ‌ کرج و وارد شدن به جاده چالوس، باید تا سه‌راهی مرزن‌آباد پیش بروید و درنهایت، به سمت چپ بپیچید تا وارد مسیر منتهی به کلاردشت شوید. در این سفر باید در حدود ۱۹۵ کیلومتر برانید که تقریبا ۴ ساعت طول می‌کشد. اگر زمان بیشتری صرف کنید و از جاده جنگلی عباس‌آباد به کلاردشت بروید، باوجود مسافت طولانی‌تر، از مسیر بهشتی مقصد خود لذت بیشتری خواهید برد.

جاده رؤیایی عباس‌آباد، از جاهای دیدنی کلاردشت

جاده جنگلی عباس آباد از جاهای دیدنی کلاردشت
جاده جنگلی عباس آباد ـ سید محمداکبر موسوی ـ ایرنا

یکی از جاهای دیدنی کلاردشت در مسیر منتهی به آن جا خوش کرده است و از تماشایی‌ترین قسمت‌های این سفر مهیج محسوب می‌شود. جاده جنگلی عباس‌آباد در دل سرزمینی پر دارودرخت واقع شده و از زیباترین جاده‌های ایران است. رانندگی در این جاده، خستگی تمام مسیر طی‌شده را از تن‌تان دور می‌کند. ۲۵ کیلومتر راه در حصاری از درختان با سقفی از مه لطیف جنگلی، شما را تا رسیدن به کلاردشت همراهی می‌کند. پیش از رسیدن به کلاردشت، می‌توانید به مناطق جنگلی جاده عباس‌آباد بروید و در سرسبزی بکر آن جانی تازه کنید.

سرزمینی خنک در پناه کوه‌های البرز

جاهای دیدنی کلاردشت - عکس از علیرضا برازش
جاهای دیدنی کلاردشت ـ عکس از علیرضا برازش

وقتی که گرمای خورشید و هوای شرجی دریا، تابستان طاقت‌فرسایی را به شهرهای ساحلی شمال ایران می‌آورد، مردم کلاردشت در پناه رشته‌کوه‌های البرز، در میان دره‌ای فراخ و سرسبز، تابستان خنکی را می‌گذرانند. دور بودن این منطقه از آب‌وهوای شرجی دریای خزر، سبب شده است که سفر به جاهای دیدنی کلاردشت در تابستان، پررونق شود. این ییلاق خنک مازندران، درون دره‌ای سرسبز و با آب‌وهوایی بدون رطوبت، با وسعتی درحدود ۱۵۰۰ کیلومترمربع قرار گرفته است. حصار رشته‌کوه‌های خوش‌قدوقامت البرز، این منطقه را از آب‌‌وهوای شرجی دریا جدا کرده است. آب‌وهوای این منطقه کوهستانی است و تابستان‌های خنک و زمستان‌های سرد دارد. معمولا مِهی لطیف و دیدنی در این منطقه رخنه می‌کند. ترکیب این مه با دشت سرسبز و وسیع، تصویری رؤیایی از کلاردشت را به توریست‌ها نشان می‌دهد.

دهکده ییلاقی مازیچال

جاهای دیدنی کلاردشت - دهکده مازیچال
جاهای دیدنی کلاردشت ـ دهکده مازیچال

روستاهای ییلاقی در بین جاهای دیدنی کلاردشت سرآمد هستند. زیباترین دهکده‌های توریستی در این منطقه را باید مازیچال دانست. روستای مازیچال سرزمینی است که فرش آن را سرسبزی طبیعت و سقفش را ابرهای خامه‌ای می‌سازد. پرتوهای نور خورشید، با سماجت، روزنه‌ای را میان ابرها پیدا می‌کنند و خودشان را به سرزمین سبز مازیچال می‌رسانند تا رؤیایی‌ترین تصویر این دهکده توریستی را به همگان نشان دهند. جنگل‌هایی که درختان خوش‌قدوقامتش در ابرها گره خورده‌اند، این دهکده ییلاقی را دیدنی کرده‌اند.
۲۶۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا، از ویژگی‌های این روستای مرتفع است. در این منطقه می‌توانید دورنمایی خارق‌العاده از طبیعت رامسر و دریای خزر را ببینید. ابرها در این روستا غوغا می‌کنند: تماشای اقیانوس ابری یکی از لذت‌های سفر به مازیچال است. چند روزی از تابستان را در کلبه‌های کوچک و دنج این منطقۀ ییلاقی سپری کردن، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی خواهد شد. خنکای هوای مه‌گرفته و آرامش زندگی روستایی شما را از هیاهوی شهر و آب‌وهوای داغ تابستانی‌اش دور می‌کند. «طویدره» و «مکارود» از دیگر روستاهای ییلاقی در جاهای دیدنی کلاردشت هستند؛ پیش از رسیدن به مازیچال، تابلوی راهنمای آنها را خواهید دید.
نشانی: کلاردشت، میدان بزرگ کلاردشت، جاده عباس‌آباد، بعد از کردمحله، جاده منتهی به مازیچال

روستا و کاخ اجابیت

جاهای دیدنی کلاردشت - کاخ اجابیت
جاهای دیدنی کلاردشت ـ کاخ اجابیت

روستای خوش‌آب‌وهوای اُجابِیت یکی دیگر از جاهای دیدنی کلاردشت است. خاندان پهلوی کاخی خوش‌نقشه در این منطقه برای روزهای ییلاق بنا کرده‌اند. کاخ اجابیت اکنون یکی از بناهای دیدنی کلاردشت است که با نمایی سفیدرنگ در طبیعت سرسبز روستایی، بسیار جلوه‌گر است. این کاخ با تزئینات زیبایی همچون گچ‌بری و نقش‌ونگارهای سقف و ستون در ۲ طبقه به‌سبک معماری غربی بنا شده است.
نشانی: کلاردشت، خیابان پاسداران، خیابان اجابیت

روستای کردیچال

جاهای دیدنی کلاردشت - روستای کردیچال
جاهای دیدنی کلاردشت ـ روستای کردیچال

از خنک‌ترین جاهای دیدنی کلاردشت را باید روستای کردیچال دانست که حال‌وهوایی زمستانی دارد. آب‌وهوای پاک و سرد این منطقه آن را به ییلاقی با سبک زمستانی در تابستان تبدیل کرده است. گفته می‌شود که این روستا شاهد تحولات اجتماعی بسیاری از جمله تأسیس اولین بانک و دومین مدرسه در کلاردشت بوده است؛ بنابراین، علاوه بر طبیعت رؤیایی، این روستا ویژگی تاریخی نیز دارد.
نشانی: جاده مرزن‌آباد به کلاردشت، خروجی کردیچال

صعود به علم‌کوه و لذت از روستای رودبارک

جاهای دیدنی کلاردشت - روستای رودبارک
جاهای دیدنی کلاردشت ـ روستای رودبارک

در بین جاهای دیدنی کلاردشت، گزینه‌های محبوبی برای کوهنوردان نیز وجود دارد. صعود به قله علم‌کوه، از رؤیاهای هر کوهنورد حرفه‌ای است. کوهنوردان برای تحقق این رؤیا باید به روستای رودبارک در کلاردشت سفر کنند. اگر از کوهنوردان حرفه‌ای هستید، در سفرتان به کلاردشت، علاوه بر لذت از طبیعت کوهپایه‌ها، خود را برای کوهنوردی جانانه در دامنه‌های این کوه مرتفع آماده کنید. روستای رودبارک طبیعت دل‌چسبی دارد که علاوه بر کوهنوردان، سایر توریست‌ها نیز شیفته‌اش خواهند شد.
این روستا یکی از زیباترین جاهای دیدنی کلاردشت است. از جاذبه‌های خوش‌آب‌وهوای آن می‌توان به رودخانه سردآبرود، آبشار آکاپل و یخچال‌های طبیعی دهکده اشاره کرد. از بناهای منحصربه‌فرد روستای رودبارک، مسجد بزرگ آن است که معماری جالبی دارد. سفر به کلاردشت بدون رفتن به این روستا کامل نخواهد شد؛ به‌ویژه که به‌خاطر پرورش ماهی قزل‌آلا در این منطقه، می‌توانید از ناهار خوشمزه دریایی با ماهی‌های تازه‌اش لذت ببرید.
نشانی: کلاردشت، خیابان پاسداران، دسترسی محلی به روستای رودبارک

جنگل مجل

جاهای دیدنی کلاردشت - جنگل مجل
جاهای دیدنی کلاردشت ـ جنگل مجل

در فاصله کمی از روستای رودبارک، یکی از زیباترین جنگل‌های شمال ایران را می‌توانید ببینید. جنگل مجل در ارتفاعات اطراف روستایی به همین نام، در ۵کیلومتری جنوب‌غربی منطقۀ حسن‌کیف واقع شده و نزدیک به روستای رودبارک است. آب‌‌وهوای تازۀ جنگل، برگ‌های درخشان از قطرات شبنم و عطر خاک نم‌زده از لذت‌هایی است که در جنگل مجل تجربه خواهید کرد. در طبیعت این جنگل گشت‌وگذار کنید و در هوای لطیف آن، اکسیژن را مهمان ریه‌های خود کنید.
نشانی: کلاردشت، خیابان پاسداران، دسترسی محلی به روستای مجل

روستای هریجان

روستای هریجان - عکس از مرتضی نامور
روستای هریجان ـ عکس از مرتضی نامور

یکی دیگر از روستاهای بکر منطقه کلاردشت، دهکده هریجان است. طبیعت و آب‌وهوای این روستا فوق‌العاده است. این ییلاق سرسبز با دشت‌های وسیع از گل‌های خوش‌رنگ و علفزارهای سرسبز پوشیده‌شده و آبشار باریک و خوش‌قدوقامتش، از زیبایی‌های رشته‌کوه‌های البرز محسوب می‌شود. هریجان یکی از مناطقی است که به‌دلیل آب‌وهوای خنک خود، بهار و تابستانی دل‌چسب دارد و این دو فصل بهترین زمان سفر به روستاست. پرنده‌ها و حیوانات مختلف جنگلی در هریجان زندگی می‌کنند؛ به همین دلیل، این روستا از مناطق حفاظت‌شده و شکارممنوع محسوب می‌شود؛ در نتیجه، برای رفتن به طبیعت هریجان باید مجوز اداره محیط‌زیست تهران یا چالوس را همراه داشته باشید.
نشانی: جاده تهران به چالوس، نرسیده به سیاه‌بیشه، جاده هریجان

دریاچه ولشت

دریاچه ولشت - عکس از حسن بهشتی
دریاچه ولشت ـ عکس از حسن بهشتی

دریاچه کوهستانی ولشت یکی از جاهای دیدنی کلاردشت است. این دریاچه در ۲۲کیلومتری شمال‌شرقی کلاردشت واقع شده و در واقع، از جاذبه‌های مرزن‌آباد است؛ اما به‌سبب نزدیکی به کلاردشت، توریست‌های این دشت سرسبز، سفر به این دریاچه را نیز از دست نمی‌دهند. این دریاچه آب شیرین در فهرست میراث ملی قرار گرفته است و منظره‌ای بی‌بدیل دارد. نمای گسترۀ آب آن در حصار کوه‌های البرز، قابی دیدنی از طبیعت شمال ایران را پیش‌ِروی چشمان‌تان قرار می‌دهد. دریاچه ولشت با وسعتی در حدود ۱۵۰ هزار مترمکعب، درون دره‌ای وسیع از دامنه‌های شمالی رشته‌کوه البرز جا خوش کرده است؛ این محدوده به منطقه کوهستانی تخت‌سلیمان شناخته می‌شود. در سفرتان به کلاردشت بهشتی، گشت‌وگذار در حاشیۀ این دریاچه را از دست ندهید.
نشانی: جاده تهران به چالوس، خروجی دریاچه ولشت، جاده ولشت

چه وقت از سال به کلاردشت سفر کنیم؟

جاهای دیدنی کلاردشت
جاهای دیدنی کلاردشت

تمام چهارفصل کلاردشت افسونگرند و زیبایی خاص خود را دارند. بهار با تازگی و طراوت خوش‌آب‌وهوایش، تابستان با خنکای مطلوب ییلاقی، پاییز با جادوی رنگارنگ درختان و زمستان با رخت سپید خود، همگی لذتی متفاوت از سفر می‌سازند. اما اگر با سرمای هوا نمی‌توانید کنار بیایید، بهتر است پاییز و زمستان به این منطقه نروید. برای تجربۀ سفر ییلاقی به کلاردشت، از اواسط بهار تا اواخر تابستان، راهی این منطقه از شمال ایران شوید تا از آب‌وهوایی خنک و مطلوب در این دشت بهشتی لذت ببرید.

در طول سفر کجا بمانیم؟

برای اقامت در کلاردشت اصلا مشکلی وجود ندارد. این منطقه به‌سبب ویژگی‌های توریستی خود، امکانات مطلوبی برای اقامت مسافران دارد. علاوه بر هتل‌های خوش‌منظرۀ کلاردشت، می‌توانید سراغ اجاره موقت ویلا و خانه‌های محلی بروید. اگر هم دل‌تان تجربه‌ای بکر می‌‌خواهد، پیشنهاد می‌کنیم در کلبه‌های سادۀ روستایی، شب را صبح کنید. کمپینگ و اقامتی دسته‌جمعی در طبیعت زیبا و سبز این دشت وسیع هم تجربه‌ای مهیج و دوست‌داشتنی خواهد بود.

در آخر

هوای دودی شهر و هیاهوی خیابان‌های آن را رها کنید و راهی جادۀ پرپیچ‌وخم و خاطره‌انگیز چالوس شوید. جاهای دیدنی کلاردشت در امتداد این جاده منتظر شما هستند تا خنک‌ترین تابستان را برای‌تان بسازند. پس تا دیر نشده، کوله‌پشتی را ببندید و خودتان را برای سفری کوهستانی آماده کنید.
برای آشنایی با دیگر مقصدهای گردشگری ایران در فصل های مختلف سال، در صفحه سفر و گردشگری «چطور» همراه شما خواهیم بود.

آخرین اخبار ایران و جهان را در سایت خبری-تحلیلی رسانه ۷ بخوانید.

دسته‌ها
گردشگری

شنا و تفریح در «گنبد نمکیِ» قم

پایگاه خبری – تحلیلی رسانه ۷:

«گنبد نمکی» قم یکی از جاذبه های منحصر به فرد گردشگری این استان است که این روزها با دارا بودن آب در آبگیر آن، مکان مناسبی برای توریسم درمانی شده است. مردم شهر قم و دیگر شهرهای اطراف در گرمای تابستان و خصوصا در ساعات اولیه و انتهایی روز علاوه بر آب تنی به منظور درمان برخی بیماری‌ها به این مکان سفر می کنند.
به گزارش «تابناک باتو»؛ «گنبد نمکی» قم یکی از جاذبه های منحصر به فرد گردشگری این استان است که این روزها با دارا بودن آب در آبگیر آن، مکان مناسبی برای توریسم درمانی شده است.
مردم شهر قم و دیگر شهرهای اطراف در گرمای تابستان و خصوصا در ساعات اولیه و انتهایی روز علاوه بر آب تنی به منظور درمان برخی بیماری‌ها به این مکان سفر می کنند.
به دلیل غلظت بالای شوری آب در این دریاچه و وجود املاحی چون منیزیم، سدیم، پتاسیم و کلسیم، خواص درمانی همچون تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش درد و ناراحتی مفاصل، مرطوب کنندگی پوست، کاهش آلرژی، بهبود جریان خون و از بین بردن سموم و باز کردن منافظ پوستی از خواص درمانی آب تنی در این آبگیر بسیار شور است.

شنا و تفریح در «گنبد نمکیِ» قم

شنا و تفریح در «گنبد نمکیِ» قم

شنا و تفریح در «گنبد نمکیِ» قم

شنا و تفریح در «گنبد نمکیِ» قم

شنا و تفریح در «گنبد نمکیِ» قم

منبع: فارس

آخرین اخبار ایران و جهان را در سایت خبری-تحلیلی رسانه ۷ بخوانید.

دسته‌ها
گردشگری

عجیب‎ترین نقطه‌ی زمین که بویی از مهمان‌نوازی نبرده است! +تصاویر

قطب جنوب، یکی از چند مکان باقی مانده‌ای است که به خاطر فضای خشن و دور افتادگیِ آن، تنها تعداد کمی از گردشگران به سراغ آن می‌روند. اما اگر رویای دیدن پنگوئن‌ها از نزدیک، کایاک سواری در اطراف کوه‌های یخی عظیم الجثه و عکاسی از کوه‌های ناشناخته را دارید، بدانید و آگاه باشید که معمولی‌ترین فرد بین ما، که با علم و دانش سر و کار چندانی ندارد هم می‌تواند به قاره هفتم سفر کند. با کمی آمادگی قبلی، مقداری پول و پذیرش این موضوع که قرار نیست در یک جای دنج و راحت، با آرامش کامل اُتراق کنید، سفر به قطب جنوب، به هیچ وجه غیر ممکن نیست.

هیچ راهی برای دسترسی و سفر شخصی به این منطقه وجود ندارد؛ شما باید یک سفر سازمان یافته را رزرو و ثبت نام کنید

travel-to-the-most-inhospitable-place-in-the-world-1.jpg

با عرض معذرت، اما اینجا دیگر جایی نیست که بتوانید وسایل و قایق شخصی‌تان را بردارید و برای تعطیلات آخر هفته راهی سفر شوید. اگر می‌خواهید به قطب جنوب بروید، باید یکی از سفرهای رسمی و برنامه ریزی شده توسط شرکت‌های فعال در زمینه گردشگری را رزرو کنید.

اکثر مسافران، از طریق کشتی‌های مسافرتی، به حوزه قطب جنوب می‌روند. این نوع شرکت‌ها که برنامه سفرهای دسته جمعی به این منطقه را برگزار می‌کنند، فعالیت‌های متنوع بسیاری را برای طول سفر، در نظر می‌گیرند؛ از کایاک سواری و بالا رفتن از کوه‌های یخی گرفته، تا کارگاه‌های عکاسی و حتی برپایی کمپ‌های شبانه. هر گشتی که در این منطقه اتفاق می‌افتد، با همراهی یک گروه حرفه‌ای و متخصصان آگاهی در علوم زیست شناسی، عکاسی، محیط زیست و به ویژه متخصصان علوم مربوط به یخ و یخچال‌های طبیعی انجام می‌شود.

اینکه سفر را با ترک کدام منطقه شروع کنید، بستگی به این دارد که دلتان می‌خواهد کجای قاره را ببینید. اکثر مجموعه‌هایی که تورهایشان را در حوزه قطب جنوب برگزار می‌کنند، سفر خود را با ترک بندر شهر Ushuaia در آرژانتین، آغاز می‌کنند. این شهر رنگارنگِ آمریکای جنوبی، در انتهای تیِرا دل فوئگو و در دهانه کانال بیگل واقع شده است. با این حال، بعضی از گشت‌ها با عبور از دریای راس، سفر خود را از نیوزیلند یا بعضی اوقات از آفریقای جنوبی شروع می‌کنند.

بر اساس مقررات وضع شده توسط IAATO، اکثر این شرکت‌های مسافرتی، دوستدار طبیعت هستند و برنامه خود را با شروط این موضوع، هماهنگ می‌کنند. یکی از این شرکت‌ها، که به ویژه در زمینه مقوله پایداری محیط زیست فعالیت می‌کند، Quark Expeditions است. تمام کشتی‌های این شرکت، از سوخت‌های پاک دریایی (MGO) استفاده می‌کنند، که فاکتور انتشار پایینی دارند و از تمام پروتکل‌های دفع زباله در دریا پیروی می‌کنند. علاوه بر این، کشتی‌های Quark، همگی غذاهای دریایی تازه و مطابق با اصول پایداری محیط زیست سرو می‌کنند. سایر شرکت‌های مسافرتی هم ابتکارات شناخته شده‌ای در این زمینه دارند، از جمله Oceanwide Expeditions و Zegrahm Expeditions، که هر دوی آنها از اعضای بنیانگذارِ IAATO هستند.

توجه داشته باشید که هر کدام از این شرکت‌ها، به نسبت انتخاب‌هایی که برای تجهیزات اقامت و فعالیت‌های مورد نظرتان می‌کنید، مبالغ هنگفتی هم طلب خواهند کرد. به عنوان مثال شرکت Quark Expeditions، یک سفر ۱۴ روزه به حوزه قطب جنوب برنامه ریزی کرده، که قیمت آن، از ۱۰۰۰۰ دلار (برای یک اتاق مشترک سه نفره) شروع می‌شود و تا حدود ۳۵۰۰۰ دلار (برای یک سوییت با تراس اختصاصی) افزایش می‌یابد.

از گذرگاه‌ درِیک بترسید

travel-to-the-most-inhospitable-place-in-the-world-2.jpg

مسافران، سفر را با ترکِ Ushuaia و “گذرگاه ترسناک درِیک”، آغاز می کنند. این پیشروی اقیانوس بین آرژانتین و حوزه قطب جنوب، به داشتن خشن‌ترین دریاهای دنیا معروف است. به خاطر جغرافیای منحصر به فرد آن، جریان‌های آبیِ واقع در این عرض جغرافیایی، می‌توانند به سرعت و بدون تداخل خاصی، زمین را دور بزنند و این موضوع به شکل‌گیری موج‌های هیولاوار و باد شدید می‌انجامد؛ موج‌هایی با ۱۵ متر ارتفاع و بادی با سرعت ۱۰۰ گره دریایی که برخوردن به آن، در این منطقه، کاملا طبیعی و رایج است. شاید خوش‌شانس باشید و در یکی از روزهای غیرعادی منطقه که گذرگاه، آرام است و نام آن، به “دریاچه درِیک” تغییر کرده است، گذرتان به این منطقه بیفتد- اما احتمال قریب به یقین این است، که سفر پر تنشی را تجربه خواهید کرد. اگر از دریازدگی می‌ترسید، حتما قبل از ترک بندر، به داروخانه سر بزنید. راهنماهای سفر، که مرتبا به سفرهای دو یا سه روزه به منطقه می‌آیند، یک نکته مهم را از شما پنهان می‌کنند و آن نکته این است، که قرص‌های زنجبیل هم به خوبی داروهای ضد تهوع عمل می‌کنند. اگر هیچ کدام از این روش‌ها جواب نداد، احتمالا پزشک کشیک دست به کار انجام روش‌های دیگری بشود (مانند قرار دادن قطعاتی شبیه به چسب زخم، در پشت گوش)، تا بتواند در تحمل شرایط این دریای خشن، به شما کمک کند.

این یک گشت دریایی بر آب‌های کارائیب نیست

travel-to-the-most-inhospitable-place-in-the-world-3.jpg

کشتی‌ها در سایر سفرهای دریایی، بندر را با برنامه ریزی قبلی ترک می‌کنند و مو به مو به برنامه مورد نظر پایبند باقی می‌مانند. اما در سفر به مناطق قطبی، به علت غیر قابل پیش بینی بودن هوا، احتمالا کشتی شما بارها در طول سفر، برنامه حرکتش را تغییر خواهد داد. سفر را از طریق مسیر کانال Lemaire شروع می‌کنید، اما از سواحل Paradise Bay سر در می‌آورید، چراکه ناخدا در این میان تشخیص داده که کوه‌های یخ بزرگ، مسیر را مسدود کرده‌اند. کشتی‌های مسیر قطب، همگی مجهز به یخ شکن هستند، اما رده آنها با هم فرق می‌کند و در برابر قطر یخ، محدودیت‌هایی دارند. ممکن است برنامه‌ریزی کرده باشید که صبح به منطقه مورد نظر برسید، اما به خاطر مشکلات عبور از میان یخ‌ها، تا بعد از ظهر هم به مقصد نمی‌رسید. روزهایی هم پیش می‌آید، که شدت باد انقدر زیاد است که باید به ساحل برگردید. یا شاید یکی از همسفرانتان، دسته‌ای از وال‌ها را ببیند، و تمام روز را به تماشای این مخلوقات جذاب سپری کنید.

این رویه بسیار جدید، ممکن است کمی دلهره آور به نظر برسد، یا حتی در مواردی مشکل‌ساز بشود، اما سفر به این منطقه، به شما یاد خواهد داد که چطور با شرایط جدید سازگاری پیدا کنید. شما در این سفر یاد می‌گیرید که جذاب‌ترین و شگفت انگیزترین تجربه‌ها اغلب، همان‌هایی هستند که هیچ برنامه ریزی برایشان انجام نداده بودید.

آب و هوا هم به هیچ وجه آب و هوای کارائیبی نیست

travel-to-the-most-inhospitable-place-in-the-world-4.jpg

یکی از چیزهایی که می‌توانید برایش برنامه ریزی کنید، سرما است. به عنوان یک گردشگر، شما در طول فصل تابستانِ جنوبی، از مناطق قطبی بازدید خواهید کرد. فصل گردشگری این مناطق، از اکتبر (مهر) شروع و تا مارس (اسفند) ادامه دارد و در این میان، هر ماه، با توجه به اینکه چه وضعیتی بر حیات وحش منطقه و یخ‌ها حاکم باشد، تجربه‌های خاص خودش را دارد. اکتبر و نوامبر (مهر و آبان)، به عنوان ماه‌های آغازین بهار در جنوبی‌ترین نقطه زمین شناخته می‌شوند و در طول این مدت، برف‌هایی که در جاهای مختلف بر زمین نشسته، همچنان تر و تازه باقی مانده است و قسمت اعظم آن، دست نخورده است، به همین خاطر سر و کله پنگوئن‌ها برای لانه سازی و جفت گیری در این حوالی پیدا می شود. همزمان، یخ‌ها هم در ضخیم‌ترین حالت خودشان هستند و ممکن است، بعضی بخش ها به همین خاطر با محدودیت تردد رو به رو باشند. در ماه فوریه (بهمن) جوجه‌های پنگوئن‌ها از راه می رسند. ناگفته نماند که این زمان، بهترین وقت برای تماشای وال‌ها و مرغ‌های دریایی بزرگ‌تر است. با فرا رسیدن ماه مارس (اسفند)، اوضاع تغییر می‌کند؛ به خاطر حضور نسبتا طولانی مدتِ گردشگران در بخش‌های مختلف، برف‌ها آب شدند و همه جا گل آلود است و یخ‌ها بیشترین میزان ذوب را تجربه می‌کنند و ضمنا به کشتی‌ها اجازه داده می‌شود که به نقاط دورتری در قطب سفر کنند.

در طول فصل تابستان جنوبی، آسمان در ۲۴ ساعت روز روشن است و درجه حرارت هوا بالاست (هوا نسبتا گرم است). در ژانویه (دی) که نقطه اوج تابستان جنوبی و گرم‌ترین ماه آن، به حساب می‌آید، دمای هوا به ۱ تا ۲ درجه سانتی گراد می‌رسد. شاید این دما، هنوز هم خیلی سردتر و آزار دهنده‌تر از چیزی باشد که انتظارش را داشتید و اینکه برای گرم ماندن، همچنان باید تمام تجهیزات زمستانی‌تان را همراه خود داشته باشید. اوضاع ممکن است به سرعت تغییر کند- بوران، تنها در عرض چند دقیقه خودش را نشان می‌دهد. معمولا لازم نیست به شکل جداگانه، برای خودتان پوستین بخرید، چون اکثر شرکت‌های مسافرتی، در ابتدای سفر، این جور اقلام و تجهیزات را در اختیارتان قرار می‌دهند. با این حال، باید شلوارهای ضد آب و چند لایه، جوراب گرم، سرپوش و کلاه را همراه داشته باشید. چکمه‌های عایق هم گاهی اوقات، جزو اقلامی است که از طرف شرکت برگزار کننده سفر به شما داده می‌شود، پس به خاطر داشته باشید که هماهنگی‌های لازم در این زمینه را قبلا انجام داده باشید. در نهایت، چند دست لباس عادی و روزمره، برای مدت زمانی که در کشتی هستید را هم همراه ببرید.

در روزهای اول، برای آشنایی با وضعیت درجه حرارت هوا، در برنامه‌های تمرینی شرکت خواهید کرد؛ تمرین‌هایی که در موارد خاص و اورژانسی، به شدت به کمک شما خواهند آمد. بسیاری از این تکنیک‌های امنیت و سلامت هم طبق پروتکل‌های مرتبط با حیات وحش تنظیم شده‌اند. IAATO، قوانین خاصی برای چگونگی تعامل و برخورد با حیات وحش منطقه وضع کرده است. به عنوان مثال، پنگوئن‌ها در عبور از مسیرها، به خصوص از بزرگراه پنگوئن‌ها، از حق تقدم برخوردارند (گذرگاه‌هایی که توسط پنگوئن‌ها برای جا‎ب‌جایی از نقطه‌ای به نقطه دیگر، مورد استفاده قرار می‌گیرد). وال‌ها تنها از فاصله‌ای مشخص و از درون کایاک، قابل تماشا و احیانا دسترسی هستند و باید مراقب تک تک لانه‌ها هم باشید. قوانینی شبیه اینها، در تلاش برای حفاظت از این منطقه بکر و دست نخورده، با سخت گیری هر چه تمام‌تر اجرا می‌شوند.

قاعده و قانون کلی برای بازدید از حوزه قطب جنوب، بسیار ساده است: “همواره منتظرِ غیر منتظره‌ها باشید”. پایین کره زمین و در دل قاره هفتم، شرایط در یک چشم به هم زدن کن فیکون می‌شود و ممکن است تمام برنامه‌ها تغییر کنند. پس آماده باشید که با این تجربه جدید، علی رغم هر آنچه در آن اتفاق می‌افتد و به هر شکلی که به آخر می رسد، حسابی کیف کنید. هر راهنمای سفری این را به شما خواهد گفت، که سفر به حوزه قطب جنوب، قطعا منحصر به فرد است و عجایب خاص خودش را به همراه خواهد داشت.

دسته‌ها
گردشگری

دره‌ی وحشتی، که عشق آن را فراگرفته است! +تصاویر

دره عشق،طبیعت وحشی بی مثال چهار محال بختیاری

پس از گذر از این دو روستا به سوی روستای دروک بروید، این روستا به باغ‌های انارش معروف است. به هر جای این روستا که نگاه بیاندازید درختان انار را خواهید  دید که به همین دلیل به این روستا دورک اناری می گویند.

دره عشق،طبیعت وحشی بی مثال چهار محال بختیاری

وقتی اسم دره را می شنویم هرگز تصور زیبایی و نرمی را از آن نخواهیم داشت اما در این دره جلوه‌های زیبای طبیعت همانند آبشار و رودخانه وجود دارد تا روح خشن و پر از استرس دره را به زیبایی عشق تبدیل کند. جالب است که بدانید آب و هوای این دره در نقاط مختلف با همدیگر بسیار متفاوت است و برای مثال در یک جای آن ممکن است هوا سرد باشد در حالی که در جای دیگر دره هوای گرم را احساس خواهید کرد .این اختلاف دما باعث شده تا دیواره‌ها و جنس سنگ‌ها با هم متفاوت باشد و شما را شیفته‌ی این منطقه کند.

دره عشق،طبیعت وحشی بی مثال چهار محال بختیاری

یکی دیگر از جاذبه‌های تماشایی دره‌ عشق آبشار زیبایی است که در واقع به اصلی‌ترین جاذبه‌‌ی این منطقه تبدیل شده است .آبشار دره عشق، دارای بلندایی بیش از ۱۰۰ متر است و سرعت تراوش در این آبشار بسیار زیاد است که از عمق کوه به بیرون نشر پیدا می‌کند. می‌توان راه رسیدن به آبشار دره‌ی عشق را از زیباترین و تماشایی‌ترین مسیرهای موجود در طبیعت بکر و دست‌نخورده‌ی استان چهارمحال و بختیاری و کشور در نظر گرفت.

دره عشق،طبیعت وحشی بی مثال چهار محال بختیاری

دره عشق،طبیعت وحشی بی مثال چهار محال بختیاری

دره عشق،طبیعت وحشی بی مثال چهار محال بختیاری

دره عشق،طبیعت وحشی بی مثال چهار محال بختیاری

دره عشق،طبیعت وحشی بی مثال چهار محال بختیاری

دسته‌ها
گردشگری

غار نوردی با طعم غواصی در غار سراب

این غار را به خاطر سرچشمه آبی که در آن قرار دارد به این نام می خوانند. سرچشمه ای که از آن آب خنک و گوارایی خارج می شود، یکی از دهانه های غار است که می توانید در بدو ورود به آن ابتدا با این آب گوارا خود را سیراب کنید. غار سراب دهانه دیگری هم دارد. برای رسیدن به آن کافیست راه باریک سمت چپ چشمه را در پیش بگیرید. ارتفاع این دهانه که در میان صخره های بزرگ و بوته های گون وحشی پنهان شده، حدود ۲۴۰۰ متر است.

غار سراب از همان ورودی تاریک است، بنابراین حتما یک روشنایی هنگام ورود به غار همراه داشته باشید. ورودی اصلی غار بسیار کوچک است بخاطر همین باید به حالت خمیده وارد شوید تا به دالانی زیبا با قندیل های آویزان برسید. صحنه زیبایی که این قندیل های آویزان در دل غار ایجاد کرده، شبیه چهل چراغ های آویزان از سقف غار است . دالان چهل چراغ یکی از زیباترین بخش های این غار طبیعی بحساب می آید.

بعد از عبور از دالان چهل چراغ به بخش اصلی غار در طبقه پایین می رسید. این قست طول بسیاری دارد. طبقه بالای این بخش هم، یک بخش دیگر است که با طبقه اصلی بین ۱۵ تا ۲۵ متر اختلاف ارتفاع دارد. در بالای این غار که عمداتا رخساره ای آهکی دارد، مارن های زرد و قهوه ای زیبایی به چشم می خورند.

در غار سراب می تواند خاطره خوبی هم از غواصی داشته باشید. وجود سه حوضچه آب در غار سراب بر زیبایی ها و شگفتی های آن افزوده است، حوضچه هایی که امکان عبور از آن ها به صورت معمول وجود ندارد و برای عبور از آن ها باید حتما مجهز به وسایل غواصی باشید از طناب گرفته تا تیوپ و لباس غواصی و قایق های بادی کوچک. سفر به چهارمحال و بختیاری در کنار بازدید از این غار می تواند خاطره های خوبی برای شما به همراه داشته باشد.غار سراب شهرکردغار سراب شهرکرد 2

دسته‌ها
گردشگری

کوهی در اصفهان، حافظ جان چهل دختر شد! +تصاویر

آبشار شاهلولاک

آبشار شاهلولاک در زمان‌ بارندگی، پر آب‌تر می‌شود و یک آبشار فصلی به نام «هلکی» نیز از دل دیواره‌ی سنگی مجاور این آبشار، جاری می‌شود. بنابراین در ابتدای بهار و با شروع بارندگی‌های فصلی، شاهد دو آبشار زیبا در منطقه هستیم. آبشارهای شاه‌لولاک و هلکی از جهات مختلف منحصربه‌فرد هستند؛ این آبشارها به صورت چشمه‌ی پر آب و خروشان از دل دیواره‌‌ی بلند و مرتفع کوه با شیب منفی سرازیر می‌شوند و به پایین می‌ریزند، درصورتی‌که آب اغلب آبشارهای ایران، به صورت جوی روان از روی سطح سرازیر می‌شود.

آبشار شاهلولاک

قسمتی از آبشار شاهلولاک به چهل دختران معروف است که حفره‌ای سنگی در زیر آبشار هولوکی بوده که به شکل یک غار کوچک است و یک چشمه دائمی دارد که درختی در آن روییده‌ است. براساس داستانی محلی، چهل دختر معصوم از ترس جان خود به این مکان پناه می‌آورند و در آن از صاحب لولاک عاجزانه می‌خواهند که جانشان را از خطر محفوظ دارد، به همین خاطر کوه آنها را در خود جای می‌دهد و از آن پس این مکان بسیار محترم و مقدس شمرده می‌شود.

آبشار شاهلولاک

آبشار شاهلولاک

آبشار شاهلولاک

دسته‌ها
گردشگری

بزرگ‌ترین فرودگاه جهان بزودی بازگشایی می‌شود! +‌تصاویر

این فرودگاه برای از بین بردن فشار وارده به فرودگاه بین المللی پکن طراحی شد و مکان فرودگاه جدید، جنوب شهر پکن است که تا سال ۲۰۲۵ قادر خواهد بود ۷۰ میلیون مسافر و تا سال ۲۰۴۰، ۱۰۰ میلیون مسافر را جابه‌جا کند. با توجه به پیش‌بینی‌های رسمی، این دو فرودگاه با هم تا سال ۲۰۲۵ قادر به جابه‌جایی ۱۷۰ میلیون مسافر خواهند بود.

دومین فرودگاه بین المللی پکن کامل شد و در ماه سپتامبر شروع به کار می کند.

دومین فرودگاه بین المللی پکن کامل شد و در ماه سپتامبر شروع به کار می کند.

ایوان ژو (Ivan Zhou)، تحلیلگر شرکت BOC International Holdings در هنگ کنگ می‌گوید: «فرودگاه جدید پکن یک پروژه‌ی بزرگ برای هفتادمین سالگرد برگزاری روز ملی چین است، که با استانداردهای بسیار بالایی ساخته شده است. این فرودگاه به بهینه‌سازی برنامه‌ی پرواز پکن و جذب بیشتر مسافر کمک خواهد کرد.» طبقه‌ی متوسط چین در حال رشد هستند و این باعث رشد گردشگری در چین شده است. چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان ممکن است تا سال ۲۰۲۲ جایگاه ایالات متحده آمریکا را در بازار حمل و نقل کسب کند و به عنوان بزرگترین بازار حمل و نقل معرفی شود. چین با ۱۲٫۹ میلیارد دلار به لیست کوتاهی از شهرهای بزرگ مانند لندن، نیویورک و توکیو که دارای چند فرودگاه بین المللی هستند، ملحق شده است.

دومین فرودگاه بین المللی پکن کامل شد و در ماه سپتامبر شروع به کار می کند.

دومین فرودگاه بین المللی پکن کامل شد و در ماه سپتامبر شروع به کار می کند.

خبرگزاری رسمی Xinhua گزارش داد که عملیات فرودگاه بین المللی جدید پکن تا پایان ماه سپتامبر بعد از شش آزمایش اصلی آغاز خواهد شد. جاده‌ها و خطوط راه آهن از جمله خط مترو با سرعت بالا در این مکان ایجاد و آماده‌ی فعالیت هستند. شرکت‌هایی مانند China Eastern Airlines Corp و China Southern Airlines پروازهای خود را از اواخر امسال در این فرودگاه انجام می‌دهند. طبق گزارش اداره‌ی هواپیمایی غیرنظامی چین، این انتقالات باید تا زمستان سال ۲۰۲۱ کامل گردد.

دومین فرودگاه بین المللی پکن کامل شد و در ماه سپتامبر شروع به کار می کند.

دومین فرودگاه بین المللی پکن کامل شد و در ماه سپتامبر شروع به کار می کند.

ژو (Zhou) اعلام کرد که این فرودگاه به ایرلاین های China Eastern و China Southern اجازه می‌دهد که ظرفیت خود را افزایش دهند. بازگشایی چنین فرودگاهی، قطعا نه تنها صنعت حمل و نقل چین، بلکه دنیا را دگرگون خواهد کرد.