کودکانی که مادران آنها در دوران بارداری بیشتر از میوهها و سبزیجات استفاده کردهاند، کمتر در طول عمر خود به دیابت مبتلا میشوند.
خطر بروز دیابت نوع اول در این کودکان بسیار کمتر است.دکتر هیلد بریک، متخصص تغذیه بالینی در آکادمی سالگرنسکا در دانشگاه گوتنبرگ تشریح کرد: این نخستین پژوهشی است که در آن رابطه بین مصرف سبزیجات توسط مادر در دوران بارداری و پیشگیری و کاهش خطر بروز دیابت نوع یک در کودک شناسایی شده است اما قبل از ارائه نتایج و توصیههای قطعی مطالعات بیشتری باید روی این فاکتور انجام بگیرد.
با مطالعه روی شش هزار کودک ۵ ساله دریافتند که ۳ درصد از آنها به طور کلی در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع اول هستند اما اگر مادر در دوران حاملگی به ندرت از میوه و سبزیها استفاده کند این درصد ابتلا تا دو برابر در کودک افزایش مییابد. اما در عوض اگر مادر زیاد میوه و سبزی مصرف بخورد همین میزان خطر نیز در کودک کمتر میشود
نی نی بان