نکات مهم تغذیه برای روزه در فصل گرما Click this bar to view the full image. ۱٫ هدف ما از روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر اجر معنوی آن، بهره بردن از منافع جسمانی و روانی این ماه مبارک است. ۲٫ البته ماه رمضان امسال به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم و […]

نکات مهم تغذیه برای روزه در فصل گرما

Click this bar to view the full image.

Tips - important - feeding - for - fasting - in the - the season - heat۱٫ هدف ما از روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر اجر معنوی آن، بهره بردن از منافع جسمانی و روانی این ماه مبارک است.

۲٫ البته ماه رمضان امسال به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم و طولانی تابستان دارای حساسیت و تحمل بیشتری است که با یک برنامه تغذیه‌ای درست هنگام افطار و سحر می‌توانیم بدون هیچ‌گونه مشکلی از مزایای آن بهره برده و به مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار، تشنگی و گرسنگی دچار نشویم.

۳٫ رعایت راهکارهای ساده تغذیه‌ای در افطار و سحر می‌تواند روزه‌داران را به منظور دریافت منافع بدنی و تسهیل بهره‌مندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری کند، زیرا یک فرد بیمار به درستی نمی‌تواند از برکات ماه رمضان فیض ببرد.

۴٫ برای اینکه کمتر هنگام روزه‌داری تشنه شوید بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع کوکو، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز، سیر، پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز می‌شود پرهیز کنید.

۵٫ سعی کنید از غذاهای آب پز شده و خورشت‌های آبدار و کم نمک استفاده کنید.

۶٫ خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می‌شود.

۷٫ بعد از خوردن سحری بهتر است هنگام مسواک زدن برای کاهش تشنگی و خشکی دهان، از حجم کمتری خمیردندان استفاده کنید.

۸٫ سعی کنید در ماه رمضان میوه‌های آب دار و سبزیجات بیشتری مصرف کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.

۹٫ بهتر است هنگام افطار از مخلوط آب‌لیموی تازه با آب یا چای کمرنگ و یا شربت خاکشیر به جای قهوه و چای پر رنگ استفاده کنید.

۱۰٫ خوردن ۸ تا ۱۲ لیوان آب از افطار تا هنگام سحر سبب می‌شود تا شما در طول روز کمتر دچار تشنگی شوید.

۱۱٫ برای اینکه بعد از خوردن افطار و سحری دچار سوزش معده و ترش کردن نشوید بهتر است از غذاهای سبک و کم چرب استفاده کنید. در ضمن مایعات را پس از اتمام غذا بخورید و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروید.

۱۲٫ بهتر است افطار خود را با یک استکان آب ولرم یا یک فنجان شیر و عسل باز کنید و از خوردن غذا و شیرینی‌جات فراوان هنگام افطار بپرهیزید تا دچار سنگینی و مشکلات معده نشوید.

۱۳٫ سعی کنید وعده‌های غذایی مانند پلو و خورشت را دو ساعت بعد از افطار میل کنید تا هضم آن آسان باشد.

۱۴٫ برای جلوگیری از بروز یبوست و مشکلات روده، بعد از خوردن افطار آلو و انجیر خیس شده و میوه‌هایی همچون گلابی، هلو و هندوانه میل کنید.

۱۵٫ ورزش سبک و پیاده‌روی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک زیادی می‌کند.

۱۶٫ وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نکنید، زیرا ادامه دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد.

۱۷٫ نان و پنیر کم نمک، سبزی یا گردو با یک لیوان شیر از بهترین خوردنی‌ها برای سحر محسوب می‌شوند. زیرا علاوه بر حجم سبک دارای قوت بسیار هستند.

۱۸٫ برای اینکه در طول روز کمتر تشنه شوید بهتر است علاوه بر خوردن آب فراوان در فاصله افطار تا سحر، از کربوهیدرات‌هایی همچون نان و غلات و ماکارونی سبوس‌دار در وعده افطار و سحر استفاده کنید. این مواد سبب می‌شود گلیکوژن بدن در حد نرمال حفظ‌شده و فرد کمتر دچار تشنگی شود.