سفره ی افطارتان را رنگین کنید با ۴ نوع غذا که شامل توپهای پنیری و شیربرنج و حلوای زنجبیلی و رولت خرما هستند ، این غذاها، غذاهایی ساده و در عین حال سالم و مناسب برای افطار است. توپهای پنیری مواد لازم: پنیر فتا ۵۰۰ گرم (پنیر صبحانه) ماست چکیده خامهای ۱۰۰ گرم شوید و […]
سفره ی افطارتان را رنگین کنید با ۴ نوع غذا که شامل توپهای پنیری و شیربرنج و حلوای زنجبیلی و رولت خرما هستند ، این غذاها، غذاهایی ساده و در عین حال سالم و مناسب برای افطار است.
توپهای پنیری
مواد لازم:
پنیر فتا ۵۰۰ گرم (پنیر صبحانه)
ماست چکیده خامهای ۱۰۰ گرم
شوید و زیره ۵ قاشق غذاخوری
مغز پسته ۵ قاشق غذاخوری
مغز گردوی خرد شده ۵ قاشق غذاخوری
کنجد ۵ قاشق غذاخوری
روش تهیه:
پنیر فتا و ماست چکیده را به وسیله چنگال با هم خوب مخلوط کرده و به اندازه یک فندق از آن بردارید و در دست فرم دهید سپس در صورت تمایل میتوانید در شوید و زیره بغلطانید، این مواد برای افرادی که دارای چربی خون بالا هستند، مناسب میباشد. و یا اینکه توپهای پنیری را در مغز گردوی خرد شده، مغز پسته یا کنجد بو داده بغلطانید و کنار هم در ظرف قرار دهید و همراه نان و سبزی خوردن یا با چای میل کنید.
نکته تغذیهای: به علت عدم نیاز به پخت و یا سرخ کردن، این غذا، غذایی ساده و در عین حال سالم و مناسب برای افطار کردن است. در ضمن وجود پنیر، ماست و مغزهای روغنی باعث بالا رفتن ارزش غذایی این افطاری میشود. شوید و زیره نیز برای افراد مبتلا به چربی و فشار خون بالا مناسب است.
حلوای زنجبیلی
مواد لازم:
آرد سفید ۴۰۰ گرم
روغن مایع ۱۰۰ گرم
کره ۱۰۰ گرم
پودر قند ۳۰۰ گرم
زنجبیل ۳۰ گرم
هل پودر شده در صورت تمایل یک قاشق مرباخوری
پودر پسته برای تزیین
روش تهیه:
آرد را در تابه حرارت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود، آرد را الک کرده و کنار بگذارید. روغن مایع و کره را مخلوط کرده، روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ شود؛ آرد را اضافه نموده، کمی تفت داده و از روی حرارت بردارید؛ پودر قند، هل و زنجبیل را اضافه کرده و خوب هم زده تا مواد به خورد هم برود، سپس قالب باقلوا را چرب نموده، حلوا را در آن ریخته و رویش را با پودر پسته تزیین کنید، بعد از اینکه حلوا خودش را گرفت و سرد شد آن را برش داده و در ظرف مورد نظر بچینید.
نکته تغذیهای: این دسر چون شیرین و در عین حال خانگی است، مصرف آن با چای یا شیر گرم در زمان افطار لذتبخش است ولی توجه کنید در مصرف آن زیادهروی نشود چون حاوی قند، آرد و چربی میباشد. در عین حال این حلوا حاوی زنجبیل نیز میباشد و زنجبیل گیاهی است که اثر ضدتهوع دارد.
رولت خرما
مواد لازم:
آرد ۳ پیمانه
کره سه چهارم پیمانه
پودرقند یک دوم پیمانه
زرده تخممرغ ۱ عدد
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
شیر یک دوم پیمانه
خرما حدود ۵۰ عدد
گردوی خرد شده ۱ پیمانه
پودر پسته
دارچین ۱ قاشق غذاخوری
شکر یک دوم پیمانه
سفیده تخممرغ به مقدار لازم
روش تهیه:
کره و پودر قند را با همزن بزنید، زرده تخممرغ و وانیل را اضافه کرده، شیر و آرد را هم به تدریج اضافه نمایید و ورز دهید تا خمیر به دست نچسبد؛ هستههای خرما را درآورده و یک چهارم مغز گردوی در آن قرار دهید؛ خمیر را به قطر نیم سانت باز کنید و به صورت نوارهای ۲ سانتی برش دهید، نوار را یک دور دور خرما بپیچید؛ سفیده را با چنگال بزنید و خرماها را در سفیده و سپس در مخلوط شکر، پودر پسته و گردوی خرد شده و دارچین بغلطانید و در سینی فر چرب شده قرار دهید، آنگاه در فر با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت و در طبقه وسط به مدت ۲۰ دقیقه بپزید، سپس صبر کنید تا سرد شود و در ظرف بچینید. برای ماندگاری بیشتر رولت خرما باید آنها را در ظرف دردار و داخل یخچال نگهداری نمایید.
نکته تغذیهای: بهتر است در ماه مبارک رمضان عوض استفاده دائم و هر روزه از زولبیا و بامیه، گاهی نیز از شیرینیهای مقوی خانگی همانند رولت خرما که حاوی موادی مغذی چون گردو و خرماست استفاده کنید.
شیربرنج
مواد لازم:
شیر پرچرب ۱ لیتر
برنج ۱۵۰ گرم
هل ۲ عدد
گلاب به میزان لازم
نمک یک هشتم قاشق چایخوری
روش تهیه:
برنج را خوب بشویید و با مقداری آب بگذارید بجوشد تا کمی نرم شود؛ شیر را اضافه کرده و حرارت را ملایم کنید تا شیر برنج آهسته بجوشد و کاملا پخته و غلیظ شود، سپس گلاب را اضافه کنید و از روی حرارت برداشته و در ظرف مورد نظر بریزید و با عسل یا شیره انگور یا شکر و یا مربا سرو کنید.
نکته تغذیهای: همانگونه که میدانید شیر، نوشیدنی بسیار مفید حاوی کلسیم، فسفر، پروتیین و ویتامین ۲B میباشد؛ عسل نیز مادهای انرژیزاست که خواص دارویی مختلف دارد از جمله اینکه «ضدباکتری و ضدالتهاب» است.
زیبــا شــو دات کام