آیا می توان از کم خونی در افراد مختلف پیشگیری کرد؟آیا روزه داری برای افرادی که دچار کم خونی شده اند مجاز است؟ سید جواد علوی درباره رفع کمخونی در ماه رمضان اظهار داشت: از دیدگاه طب سنتی برای افراد کمخون در ماه رمضان تدابیر خاصی بیان شده است که رعایت آن بر کیفیت زندگی […]
-افراد کمخون بهتر است که در وعده افطار و سحرشان شربتی از شیره انگور یا سرکه شیره مصرف کنند.
-شربت عسل آب در وعده افطار و سحر به رفع کمخونی کمک میکند براین اساس افراد میتوانند هر با یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب جوش حل کرده و نیم گرم مصرف کنند.
-افراد کمخون میتوانند از مخلوط عرقیاتی مانند بیدمشک, کاکوتی, بادرنجبویه, گل گاوزبان, گزنه, ریحان (از هر کدام یک لیتر) همراه با آب میوههایی مانند آب انگور, آب آناناس, آب داخل نارگیل و انبه روی شعله؛ ۱۰ دقیقه بجوشانند و به آن عسل یا شکر سرخ یا شکر اضافه کنند و ۱۰ دقیقه دیگر بجوشد و در انتها نصف قاشق چای خوری زعفران سائیده شده به آن اضافه کنند و در وعده افطار و سحر یک استکان تا یک لیوان مصرف کنند.
به گفته این کارشناس طب سنتی اضافه کردن سبوس برنج یا سبوس گندم به غذا خود به رفع کمخونی کمک میکند.
*تقویت معده از راههای اساسی رفع کمخونی است
-به طور کلی تقویت معده از راههای اساسی رفع کمخونی است به عنوان نمونه مصرف خاکشیر به صورت ناشتا و در زمان روزه داری حداقل نیم تا یک ساعت قبل از مصرف سحری خود به رفع مواد زائد خون کمک میکند و موجب میشود, غذایی که خورده میشود به خوبی در بدن هضم شود و خون صالح ساخته شود.