درهفته بیست و چهارم بارداری کودک شما به سرعت در حال رشد است و وزن او حدود ۱۱۰ گرم نسبت به هفته قبل (که تنها کمی بیشتر از ۴۵۰ گرم وزن داشت) زیادتر شده است.

هفته بیست و چهارم بارداری,هفته بیست و چهارم بارداری,هفته بیست و چهارم بارداری نی نی سایت,بارداری هفته به هفته

جنین:

در این هفته جنین بیست و چهار هفته ای است. موج های مغزی و حس ها فعال می شوند و به تدریج چین خوردگی های مغز در سطح مغز رشد و نمو پیدا می نمایند. جنین به روشنایی که از بیرون بدن می آید واکنش نشان می دهد. حالا ستون فقرات از ۳۳ حلقه، ۱۵۰ مفصل و ۱۰۰۰ ربات تشکیل شده است. ماه آینده جنین بسیار فعال است، جنین به سرعت رشد می کند و چاق می شود.

جنین می تواند بند ناف رابجود اما خطری ندارد. طول جنین ۳۱ سانتی متر است و وزن آن ۹۰۰ گرم است.

مادر:

از آنچه در پیش رو است خوشحال باش و لذت ببر. در حاملگی نورمال هیچ دلیلی برای خودداری از نزدیکی وجود ندارد. فکر کن که چه نیرویی از نزدیکی دریافت می کنی. نزدیکی رابطه ی بین تو و همسرت را محکمتر می سازد. نزدیکی خود نقش ورزش را برای مادر حامله بازی می کند. همچنین به عضلات لگن کمک می کند که برای زایمان آماده باشند.آیا در این اواخر زیاد خواب می بینی؟ شاید قبل از حاملگی زیاد در مورد نوزاد خواب نمی دیدی، اما حالا این اتفاق به تکرار پیش می آید. برخی از این خوابها ترسناک هستند، خوابهایی که تو را در مورد جنین و خودت نگران میکند، بسیاری از مادران حامله این را تجربه میکنند. در برخی از موارد هم مادر از این خوابها چیزهایی یاد می گیرد و به آماده بودن برای زایمان کمک می کند. اما به طور معمول خوابهای مادر حامله خوابهای خوبی هستند که در بیشتر موارد در مورد نوزاد است. اگر خوابهایت را به یاد داری، می توانی آنها را بنویسی. برای تعبیر خوابهایت به کتابهای تعبیر خواب مراجعه نکن، خودت بهترین تعبیر کننده ی خوابهایت هستی.

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

کودک شما به سرعت در حال رشد است و وزن او حدود ۱۱۰ گرم نسبت به هفته قبل (که تنها کمی بیشتر از ۴۵۰ گرم وزن داشت) زیادتر شده است. از آنجا که طول بدن او به حدود ۳۰ سانتی متر رسیده، در داخل رحم شما به صورت خمیده قرار گرفته است اما اندازه اندامهای بدن او تقریبا متناسب هستند. شاید به نظر کمی لاغر بیاید ولی به زودی بافت چربی در بدن او تجمع می یابد. پوست کودک شما نازک، نیمه شفاف و چروک خورده است؛ مغز او به سرعت بزرگ می شود و اندام چشایی او نیز در حال رشد است. دستگاه تنفسی تکامل خود را آغز کرده، درخت تنفسی شاخه شاخه می شود و سلولهایی در ریه سورفاکتانت تولید می کنند، ماده ای که موجب می شود کیسه های هوایی نوزاد بعد از تولد و هنگام تنفس به راحتی بزرگ و پر از هوا شوند.

شما چگونه تغییر می کنید؟

قسمت بالایی رحم شما اکنون چند سانتی متر بالاتر از ناف قرار گرفته است، یعنی اندازه آن در حدود یک توپ فوتبال است. شما ممکن است به دلیل کشیده شدن پوست شکم و پستانهایتان گاهی اوقات احساس خارش کنید. اگر پوست شما خشک است مرطوب نگه داشتن آن می تواند در رفع این عارضه به شما کمک کند. همچنین ممکن است حساسیت چشمان شما نسبت به نور افزایش یافته باشد یا احساس خشکی چشم و یا اینکه چیزی وارد چشم شده است داشته باشید. این عارضه در دوران حاملگی طبیعی است و به عنوان «چشمان خشک» شناخته می شود. برای بهبود وضعیت خود می توانید از قطره اشک مصنوعی استفاده کرده و چشمان خود را مرطوب کنید.برای اکثر خانمهای حامله بین هفته های بیست و چهارم تا بیست و هشتم یک بار تست غربالگری گلوکز (GCT) انجام می شود. این آزمایش مشخص می کند که آیا دچار دیابت دوران حاملگی شده اید یا خیر. در دیابت بارداری میزان قند خون در دوران حاملگی افزایش می یابد. در صورتی که این عارضه درمان نشود احتمال سخت شدن زایمان طبیعی یا لزوم سزارین برای شما افزایش می یابد زیرا در این حالت کودک شما چاق می شود و این چاقی در اندامهای فوقانی بدن او نمایانتر خواهد بود. همچنین احتمال ابتلای کودک شما به مشکلاتی همچون سطح پایین قند خون در هنگام تولد افزایش می یابد. در صورتی که نتیجه آزمایش قند خون شما مثبت باشد بدان معنی نیست که شما به دیابت دوران حاملگی دچار شده اید، بلکه بایستی تست تحمل گلوکز (GTT) بدهید تا معلوم شود که آیا مشکلی دارید یا خیر.همچنین آگاهی از نشانه های زایمان زودرس می تواند برای شما مفید باشد. در صورت مشاهده افزایش ترشحات واژن که آبکی، لزج، صورتی یا خونی باشند به سرعت با ماما یا پزشک خود تماس بگیرید. همچنین در صورت مشاهده خونریزی از واژن یا لکه بینی، درد شکم یا گرفتگی و انقباضات عضلانی مشابه با دوران قاعدگی که بیشتر از ۴ بار انقباض عضلانی در ساعت باشد، افزایش فشار در ناحیه لگن یا کمردردی که قبلا نداشته اید، بلافاصله با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید.

فعالیت های این هفته

خانه خود را برای ورود نوزاد آماده کنید: با همسر خود بنشینید و آنچه را که می خواهید قبل از آمدن نوزادتان در خانه تغییر وضعیت دهید یا جمع کنید، سر و سامان دهید. آنگاه لیست را به همسرتان بدهید خودتان یک گوشه بنشینید و بگذارید تا او وسایل را بچیند. شما با تحمل دوران حاملگی به اندازه کافی زحمت کشیده و می کشید! بهتر است برای ایمنی بیشتر به این نکات هم توجه کنید:- یک کپسول اطفاء حریق فراهم کنید یا اگر سیستم هشدار دهنده دود و آتش سوزی دارید، آنرا آزمایش کنید. اگر مسیر خروج اضطراری دارید، مسیر آنرا باز و پاکسازی کنید.- مبلها یا سایر لوزم و اشیاء خراب و شکسته را دور بیندازید یا تعمیر کنید.- اطاق نوزادتان را رنگ کنید پرده های جدید آویزان کنید یا یک دست مبل نو جفت و جور کنید!

منابع:vatandar.comninisite.com