حالا جنین هفت ماهه در شکم مادر است. در برخی از کشورها و فرهنگها هفت ماهگی حاملگی را جشن می گیرند. حالا دلیل خوبی هم برای جشن گرفتن استجنین خود قادر به تنظیم دمای بدن خود است. طول جنین ۳۳،۵ سانتی متر و وزن آن ۱۲۰۰ گرم است…
جنین
در این هفته جنین بیست و شش هفته ای است و نوار مغز جنین حالا شبیه به نوزاد تازه به دنیا آمده است. جنین می تواند چشمهایش را بهتر باز و بسته کند، بمکد و عمل بلع را انجام دهد. ششها حالا قادر به تنفس می باشند و جنین به طور منظم تمرین نفس کشیدن می کند. ششها رشد پیدا کرده و برای زندگی دربیرون از رحم آماده می شوند. اعصاب مرکزی جنین به حدی رشد پیدا کرده است که جنین می تواند خود دمای بدنش را تنظیم کند. هر روزی که جنین در رحم مادر است به رشد جنین کمک می کند و امکان داشتن یک فرزند سالم را بالا می برد. در بدن جنین حالا ۲ تا ۳ درصد چربی وجود دارد. در جنین پسر بیضه ها به داخل کیسه ی بیضه می افتند.
مادر
حالا جنین هفت ماهه در شکم مادر است. در برخی از کشورها و فرهنگها هفت ماهگی حاملگی را جشن می گیرند. حالا دلیل خوبی هم برای جشن گرفتن است، زیرا جنین آنقدر بزرگ شده و رشد پیدا کرده است که حتی می تواند در بیرون از رحم هم زندگی کند. اگر جنین در این هفته به دنیا بیاید ۹۰ درصد شانس زنده ماندن دارد. بنابرین می توانی با اطمینان از باقی حاملگی لذت ببری. شاید هم همه چیز آنقدر که گفتیم خوب نباشد، زیرا در پایان حاملگی مشکل ترش کردن برای مادر پیش می آید. بین لوله ی گوارش و معده عضله ای است که در دوران حاملگی ضعیف می شود و این موجب ترش کردن می شود. در بدترین وضع ترش کردن گلو به سوزش می آید. اما این نکته را به یاد داشته باشید که آهسته غذا خوردن و خوب جویدن می تواند به مشکل ترش کردن کمک کند. سعی کن که هر بار کم کم بخوری و از خوردن ادویه جات خودداری کن و بعد از غدا خم نشوی. فکر کن که چه غذاهایی موجب ترش کردنت می شوند و از خوردن آن غذا خودداری کن. خوردن شیر می تواند به مشکل ترش کردن کمک کند. همچنین در داروخانه ها داروهایی برای ترشی پیدا می شود که می توان در زمان حاملگی مصرف کرد.
کودک شما چگونه تغییر می کند؟
اکنون وزن کودک شما کمی کمتر از ۹۰۰ گرم و طول بدن او از سر تا پاشنه پا حدود ۳۵٫۵ سانتی متر است. عصبهای گوش او در حال تکامل هستند که در نتیجه به صداهای مختلف بهتر پاسخ می دهد. ریه های او در حال رشد هستند و او با نفسهای کوچکش مقادیر کمی از مایع آمنیوتیک را تنفس می کند. این تمرین برای تولد او و هنگامی که می خواهد برای اولین بار با هوا تنفس کند بسیار مفید است. در صورتی که کودک شما یک پسر باشد بیضه های او در حال حرکت به سمت کیسه بیضه هستند که درچند روز آینده به مقصد نهایی خود می رسند.
شما چگونه تغییر می کنید؟
در این زمان ممکن است فشار خون شما که از هفته بیست و دوم تا بیست و چهارم افت کرده بود، در حال افزایش باشد تا به مقدار طبیعی خود نزدیک شود. از آنجا که عارضه پرهاکلامپسی اغلب در سه ماهه آخر دوران حاملگی رخ می دهد، بهتر است در مورد نشانه های این بیماری خطرناک اطلاعات بیشتری داشته باشید. بهتر است بدانید که این بیماری در ۳ تا ۷ درصد خانمهای حامله بروز می کند. نشانه هایی که ممکن است بیانگر این عارضه باشند عبارتند از: ورم ناگهانی دستها و صورت، افزایش وزن ناگهانی (به دلیل عدم دفع آب)، تاری دید، مشاهده لکه ها یا نقاط نورانی در مقابل چشم، سردردهای ناگهانی شدید یا مقاوم به درمان و احساس درد در ناحیه بالای شکم. البته پزشک یا مامای شما با کنترل فشار خون و آزمایش میزان پروتئین ادرار، در هر یک از ویزیت های مراقبتهای دوران بارداری که لازم باشد شما را از نظر ابتلا به این عارضه مورد بررسی قرار می دهد؛ با این حال در صورت مشاهده هر یک از علائم فوق بلافاصله با وی تماس بگیرید. تشخیص سریع این بیماری برای حفظ سلامت شما و کودکتان ضروری است.
اگر از این به بعد دچار کمر درد مختصری شوید، ممکن است بواسطه هورمونهای دوران حاملگی باشد که مفصلها و رباطهای شما را سست کرده اند؛ همچنین تغییر مرکز ثقل بدن شما نیز در این عارضه موثر است. راه رفتن، ایستادن یا نشستن به مدت طولانی، و همچنین خم شدن یا چیزی را بلند کردن، فشار زیادی به کمر و پشت شما وارد می کند. یک دوش آب گرم یا کمپرس سرد می تواند درد را مرتفع کند. ممکن است بخواهید برای ماساژ پیش از زایمان به یک متخصص مراجعه کنید؛ در صورتی که از صلاحیت و تبحر وی در این زمینه آگاه باشید، این هم می تواند یک گزینه مناسب باشد. در هنگام خواب از بالش کمکی دوران حاملگی استفاده کنید و آن را بین پاهای خود قرار دهید تا از شکم و پشت شما محافظت کند. سعی کنید بدن شما در حالت مناسب قرار داشته باشد تا فشار بر پشت شما کمتر شود و هنگام خم شدن یا بلند کردن اشیاء بسیار مراقب باشید. در صورتی که احساس درد شدید یا کرختی (بی حسی) در هر یک از اعضای بدن خود داشتید سریعا با پزشک خود تماس بگیرید.
فعالیت های این هفته
با همسر خود در مورد برخی مسائل شخصی و خصوصی صحبت کنید. آیا می خواهید پسر خود را ختنه کنید؟ آیا می خواهید فرزندتان را با شیر خودتان تغذیه کنید؟ آیا مراسم مذهبی خاصی بعد از تولد کودکتان خواهید داشت؟ آیا می خواهید تمام وقت خود یا بخشی از وقت خود را با کودکتان و در خانه بگذرانید؟ این سوالات تنها بخشی از مسائل مهمی هستند که شما و همسرتان باید در مورد آنها بحث کنید و تصمیم بگیرید. حتی اگر فکر می کنید که در بعضی موارد هم عقیده هستید باز هم بهتر است درباره آنها صحبت کنید تا سوء تفاهم یا رنجش پیش نیاید.
منابع:vatandar.com
ninisite.com