Thumbprint cookies همینطور که از اسمش پیداست نوعی شیرینیه که وسطش با انگشت گود میشه و بعد توش با مارمالاد پر میشه.
مواد لازم :
کره : ۱۱۳ گرم
شکر : ربع لیوان
تخم مرغ : ۱ عدد
وانیل : یک هشتم ق چ
هل : یک چهارم ق چ
نمک : یک هشتم ق چ
آرد : ۱ لیوان
مغز گردوی خورد شده : سه چهارم لیوان
مارمالاد : ربع لیوان
طرز تهیه :
کره رو از قبل بیرون بذارید تا نرم شه
کره و شکر و وانیل و هل رو هم میزنیم و زرده تخم مرغ رو هم اضافه کرده خوب هم میزنیم تا کرم یکدستی بوجود بیاد
(دونه های تیره ای که توی کرم میبینید هل هستن)
آرد و نمک رو اضافه کرده و در حدی که مخلوط شه هم میزنیم
خمیر
شیرینی رو به شکل گلوله های دو و نیم سانتی در میاریم
سعی کنید همه یک اندازه شن. میتونید از یک قاشق چای خوری برای اندازه گیری استفاده کنید
(اگر دیدید نمیتونید باهاش کار کنید بذاریدش توی یخچال تا سفت شه و قابل فرم دهی بشه)
سفیده تخم مرغ رو هم میزنیم تا کف کنه
گردو رو توی زیپ لاک میریزیم و میکوبیم تا خورد شه (نمیخوایم پودر شه. بهتره تیکه های گردوی ریز داشته باشیم)
گلوله های
شیرینی رو ابتدا توی سفیده انداخته و بعد توی گردو میغلطونیم
فر رو روی درجه ۱۸۰ سانتیگراد قرار میدیم و
شیرینیها رو با فاصله زیاد روی کاغذ روغنی قرار میدیم (نیازی نیست چربش کنید)
وسط شیرینی ها رو با پشت قاشق چوبی و یا انگشت گود میکنیم (من از رولت خیاطی استفاده کردم)
سینی رو توی فر قرار میدیم به مدت ۸ دقیقه
بعد از فر خارج میکنیم و اگر نیاز بود دوباره وسطشون رو گود میکنیم
خب… حالا اگر تصمیم دارید که شیرینی ها رو بیشتر از یک هفته نگه دارید بهتره در همین مرحله شیرینی هاتون رو توی ظرف در بسته توی یخچال بذارید و بعد هنگام سرو توش مارمالاد بذارید و باز ۸ دقیقه توی فر بذارید. چون مارمالاد باعث میشه شیرینی ها مرطوب شن. پس بدون مارمالاد بذارید توی یخچال یا فریزش کنید
(حتما از پخته شدن شیرینی ها اطمینان حاصل کنید چون اگر خوب نپخته باشن بعد که توش مارمالاد گذاشتید و رفت توی فر… مارمالاد با کره بیسکویت ترکیب شده و شیرینی وا میره)
حالا توی شیرینی ها رو با مارمالاد پر میکنیم
(توی این عکسها به نظر میرسه که ته شیرینی ها سوخته ولی اینطور نیست و دلیلش سایه بدیه که نور لامپ ایجاد کرده. پس نگران نباشید زمان پخت زیاد نیست)
من مربا رو بدون آبش ریختم توی بلندر و شد مارمالاد. توی فر هم که میره آبش گرفته میشه و مناسب شیرینی هاست. اما شما میتونید مارمالاد تهیه کنید
بهتره از طعمهای ترش استفاده کنید که بیسکویت زیادی شیرین نشه. ولی من برای تنوع رنگ از مارمالاد هویج هم استفاده کردم. البته فکر کردم مارمالاد بلوبری هم توی یخچال دارم که بعد دیدم نیست!
سینی رو مجددا توی فر قرار میدیم به مدت ۸ دقیقه
شیرینی کره ای با عطر هل یه جورایی طعم سنتی به خودش میگیره. اون کاور گردوییش چون توی فر تُست شده یه مزه پوک و روغنی داره که خیلی خیلی خوشمزه اش میکنه و ترشی مربای آلبالو هم تناسب خوبی به شیرینی میده. البته من این شیرینی رو بدون مربا بیشتر میپسندم
پس میتونید همین شیرینی رو بدون گود کردن وسطش درست کنید و خوشمزه هم میشه
برای کاور شیرینی از انواع مغزها میتونید استفاده کنید مثل بادام یا بادام زمینی یا پسته یا فندق یا کنجد یا نارگیل
و برای عطرش هم از اسانس بادام یا دارچین یا زنجبیل یا میخک یا رنده پوست لیو یا پرتقال … و یا حتی فقط وانیلی
برای فیلینگش غیر از مارمالاد میتونید از انواع تافی و یا شکلات هم استفاده کنید
شیرینی ها رو در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید
با این میزان و سایز من ۱۸ عدد شیرینی بدست آوردم که با شرمساری فراوان روم نمیشه بگم الان چند تاش باقی مونده!
گزینه مناسبیه هم ساده است هم مجلسیه امتحانش کنید
منبع :سیمرغ