مرتضی مجاهدی، دبیر کارگروه مبانی و ابزار تشخیص دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به دستور وزارت بهداشت برای ورود متخصصان طب ایرانی به حوزه پیشگیری و درمان بیماری کرونا، اظهار کرد: پس از بروز و شیوع بیماری کرونا، جلسات مشترک بسیاری بین متخصصان طب ایرانی […]

چگونگی مداخلات طب ایرانی در کنترل کرونا پس از دستور وزیر بهداشتمرتضی مجاهدی، دبیر کارگروه مبانی و ابزار تشخیص دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به دستور وزارت بهداشت برای ورود متخصصان طب ایرانی به حوزه پیشگیری و درمان بیماری کرونا، اظهار کرد: پس از بروز و شیوع بیماری کرونا، جلسات مشترک بسیاری بین متخصصان طب ایرانی و طب سنتی چین برگزار شد و طی آن تحقیقات دانشمندان چینی بر روی این بیماری و اثربخشی دارو‌های گیاهی و درمان‌های طب سنتی چین در بهبود و کمک به کنترل علائم و عوارض کووید ۱۹ و سندروم‌های حاد تنفسی که علائمی شبیه کووید ۱۹ دارند به بحث و اشتراک نظر گذاشته شد.
وی ادامه داد: در پی این جلسات، مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت مکاتبه‌ای با شخص وزیر انجام داد و خواستار استفاده از این ظرفیت شد، به همین جهت وزیر نیز دستوری داد تا دانشگاه‌هایی که رشته طب ایرانی دارند، با کار علمی و برنامه‌ریزی شده در حد مداخلاتی برای پیشگیری و کاهش ابتلا و همچنین کمک به درمان بیماران مبتلا به این بیماری ورود پیدا کنند.

مجاهدی ادامه داد: همکاران ما در سراسر کشور در حال تدارک برنامه‌های اجرایی این مداخلات هستند تا هم پیشگیری و هم درمان را تا حدی پوشش داده و مطالعاتی را برای رصد مداخلات طراحی کرده و برای آینده نیز برنامه‌ریزی کنند که اگر پدیده‌های مشابهی اتفاق افتاد سریع‌تر بتوان به کمک مردم آمد.

دبیر کارگروه مبانی و ابزار تشخیص دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، در ادامه به تشریح نحوه مداخلات طب سنتی در بیماری کرونا پرداخت و تصریح کرد: همکاران طب سنتی قبل از هرگونه مداخله‌ای دستورات پزشکی و بهداشتی رایج مانند فاصله اجتماعی را توصیه می‌کنند.

 

وی ادامه داد: در مرحله دوم، توصیه‌هایی را جهت بهبود افراد برای ارتقای سطح ایمنی و کاهش ابتلا کرده و کمک می‌کنند تا ریسک بیماری کمتر شود. پس از ابتلا نیز که افراد در درجه‌های مختلف بیماری هستند، همکاران متخصص طب سنتی در قالب یک پروتکل درمانی مصوب در وزارت بهداشت، مداخلاتی را که براساس مطالعات انجام شده طراحی کرده‌اند، به کار می‌گیرند.

 

مجاهدی تأکید کرد: تمامی این مداخلات براساس مطالعات انجام شده و شواهد بالینی بر روی بیماری‌های مشابه مانند سارس و مرس که در دهه‌های گذشته رخ‌داده و اثر بخش بوده‌اند انجام می‌شود.

 

وی در رابطه با برخی مخالفت‌های ابراز شده با این دستور وزیر بهداشت در محافلی مانند معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی، اظهار کرد: در همه جای دنیا و در شرایطی مانند بحران‌های این‌چنینی که هیچ‌گونه مستندات دقیق علمی برای درمان‌های استاندارد مانند یک واکسن یا درمان تأیید شده که اثر درمانی کامل و مشخصی داشته باشد، وجود ندارد، مجموعه‌های پزشکی تا حدی مجاز هستند که براساس شواهد موجود مداخلاتی به صورت مکمل انجام دهند؛ حال در کشور ما که بعضی از متولیان هنوز در جریان رویکرد‌های جهانی قرار نگرفته و با یک دید متعصبانه به این موضوع نگاه می‌کنند.

این متخصص طب سنتی تأکید کرد: البته در روز‌های گذشته برخی مداخلات و رویکرد‌های غیر علمی شیاد‌گونه توسط افراد غیر پزشک مدعی طب سنتی یا طب اسلامی صورت گرفت که موجب وهن مجموعه‌های طب‌سنتی شد نیز در بروز این مخالفت‌ها بی تأثیر نبوده است.

مجاهدی یادآور شد: طب سنتی در ایران تحت عنوان طب ایرانی جزء محافل آکادمیک است و اگر طب مکمل توصیه‌هایی برای درمان بیماری کووید ۱۹ داشته باشد پس از کارآزمایی بالینی در صورت نتایج و سودمندی به تجویز و مداخلات درمانی می‌پردازد. همانگونه که وزیر بهداشت توصیه کرده است که محافل علمی و دانشگاهی با یک رویکرد علمی و مستند با شواهد موجود می‌توانند مداخله کنند، مخاطب این دستور مشخص است که چه گروه و افرادی را شامل می‌شود. ضمن اینکه مجموعه‌های دانشگاهی و نظارتی با شیادان مقابله می‌کنند، به کار‌های علمی این حوزه نیز می‌پردازند.

انتهای پیام