رسانه ۷ – برنج را قبلا خیس میکنیم سبزی را بهدقت تمیز مینمائیم و میشوئیم داخل آبکش میریزیم تا آب آن برود، ماهی را جدا گانه طبق دستور ذیل سرخ میکنیم مواد لازم: برنج: ۱۰۰۰ گرم تره فرنگی: ۲۰۰ گرم جعفری ساطوری شده: ۲۵۰ گرم شوید یا شبت: ۲۵۰ گرم شنبلیله: ۲۰۰ گرم گشنیز: […]
رسانه ۷ –
برنج را قبلا خیس میکنیم سبزی را بهدقت تمیز مینمائیم و میشوئیم داخل آبکش میریزیم تا آب آن برود، ماهی را جدا گانه طبق دستور ذیل سرخ میکنیم
مواد لازم:
برنج: ۱۰۰۰ گرم تره فرنگی: ۲۰۰ گرم جعفری ساطوری شده: ۲۵۰ گرم شوید یا شبت: ۲۵۰ گرم شنبلیله: ۲۰۰ گرم گشنیز: ۱۰۰ گرم روغن: ۲۰۰ گرم زعفران: ۱ قاشق مربا خوری ماهی قزل آلای: ۶۵۰ گرم نمک: قدری آرد سفید: ۲ فنجان زردچوبه: قدری تخم مرغ: ۲ عدد لیمو ترش: ۲ عدد ـ طرز تهیه: برنج را قبلا خیس میکنیم سبزی را بهدقت تمیز مینمائیم و میشوئیم داخل آبکش میریزیم تا آب آن برود، ماهی را جدا گانه طبق دستور ذیل سرخ میکنیم، سبزی را خرد میکنیم و برنج را آبکش میکنیم ولی کمی دانتر بر میداریم ته دیگ را دو سه قاشق روغن آبکرده و نصف لیوان آب میریزیم برنج داخل آبکش را کمکم در دیگ میریزیم و سبزی خرد کرده را بهتدریج لای برنج میپاشیم و ماهی سرخ شده را لای پلو میگذاریم (البته میتوان جدا گانه در ظرف دیگر سرو کرد) سه تا چهار قاشق روغن آب میکنیم، عرق برنج را که گرفتیم، روغن را روی برنج میدهیم و برنج را در فر یا روی آتش دم میکنیم موقع کشیدن پلو زعفران سائیده حل شده در آبجوش را با کمی پلو مخلوط میکنیم و روی دیس میدهیم و کمی روغن داغ کرده روی پلو میدهیم. ممکن است لای سبزی پلو را موقع دم کردن یک دسته سیر تازه تمیز کرده بگذاریم سبزی پلو را بدون گوشت نیز میتوان آماده نمود. و ممکن است وقتی مغز برنج نرم شد سبزی را در دیگ بریزیم و بلافاصله دیگ را از روی آتش برداریم و در آبکش بریزیم و دم کنیم…طرز سرخ کردن ماهی:فلسهای ماهی را با نوک کارد میگیریم و یا ماهی را پوست میکنیم و بعد سر و دم ماهی را جدا میسازیم و از طول سه تا چهار قطعه میکنیم، بعد هر قطعه از ماهی را از وسط دو نیم مینمائیم و استخوان ستون فقرات را در میآوریم و قسمت پوست زیر شکم را که نازکتر از پشت ماهی است جدا میکنیم، آنگاه ماهی را میشوئیم و خشک میکنیم، (بهصورت جداگانه با آرد، زردچوبه و نمک پودری درست مینمائیم) بعد قطعات ماهی را در این پودر میخوابانیم و حسابی با آن آغشته مینمائیم تا کاملا پوشیده شود، بعد دوسه عدد تخم مرغ را در ظرفی میشکنیم و کمی نمک میزنیم، تخم مرغ را بهم میزنیم و قطعات ماهی آردی را داخل تخم مرغ میزنیم و در روغن داغ با حرارت ملایم سرخ میکنیم و در دیس میچینیم و اطراف آن را با حلقههای لیمو ترش و جعفری تزئین میکنیم. ماهی را میتوان بدون آرد و تخم مرغ نیز سرخ کرد و یا فقط در مخلوط آرد زد و بدون تخم مرغ تهیه کرد
منبع :آکا