کنگر گیاهی پر از خاصیت و خوشمزه است .خورشت کنگر یکی از غذاهای بسیار خوشمزه است که اگر میخواهید آن را تجربه کنید همین الان زمان آن است. کنگر …. ۲ کیلو گوشت خورشتی(ترجیحا گوسفندی) …. ۱ کیلو نعنا و جعفری …. ۵۰۰ گرم(جعفری … ۳۵۰/ ننعنا … ۱۵۰) پیاز متوسط …. ۲ عدد زعفران […]
کنگر گیاهی پر از خاصیت و خوشمزه است .خورشت کنگر یکی از غذاهای بسیار خوشمزه است که اگر میخواهید آن را تجربه کنید همین الان زمان آن است.
کنگر …. ۲ کیلو
گوشت خورشتی(ترجیحا گوسفندی) …. ۱ کیلو
نعنا و جعفری …. ۵۰۰ گرم(جعفری … ۳۵۰/ ننعنا … ۱۵۰)
پیاز متوسط …. ۲ عدد
زعفران آب زده …. ۲ ق غ
نمک و فلفل و زردچوبه
آب لیمو یا آب نارنج …. ۳ ق غ
طرز تهیه:
۱ – پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن تفت میدهیم . سپس گوشت خورشتی را به پیاز اضافه کرده تفت میدهیم تا آب گوشت کشیده شود .کمی زردچوبه و فلفل به آن زده و به همراه ۴ لیوان آب قرار دهید تا بپزد .
۲ – کنگررا پاک کنید (دقت کنید که کنگر بسیار تیغ دارد پس مراقب باشید که دستتان آسیب نبیند ) سپس تمیز کنگر را شسته و چند بار آب آن را عوض کنید تا اگر داخل بافت آن گل و خاک است خارج شود .
۳ – کنگرها را به اندازه دو بند انگشت خرد کرده و در روغن تفت دهید . سپس در همان روغن نعنا و جعفری خرد شده را تفت داده و کنار بگذارید .
۴ – پس از ۴۰ دقیقه که گوشت نیم پز شد کنگر و نعنا و جعفری را به خورشت اضافه کرده و نمک و آب لیمو یا نارنج به خورشت بزنید و ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار داده تا خورشت جا بیفتد یا به اصطلاح قدیمی ها تنگ آب شود .
۵ – کمی قبل از اینکه خورشت را از روی حرارت بر دارید زعفران آب زده را به به آن افزوده و خورشت شما آماده سرو است .
نکات :
۱ – در بعضی از دستورات از نعنا و جعفری در این خورشت استفاده نشده است . و فقط از کنگر استفاده کرده اند که البته با نعنا و جعفری خوشمزه تر میشود . در صورتی که از کنگر بدون نعنا و جعفری استفاده نمایید مقدار آن را اضافه نمایید .
۲ – در بعضی از دستورات از ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز در این خورشت استفاده می کنند
منبع :پرشین وی