مصرف کلسیم در دوران بارداری یکی از روش های موثر در پیشگیری از افزایش احتمال ابتلا به پوکی استخوان در زنان باردار است.
رسانه ۷ تغذیه مناسب در دوران بارداری و قبل از آن، توصیه متخصصان تغذیه به منظور تولد نوزادی سالم و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف در جنین و مادر است.
موادمعدنی و ویتامینها، از جمله گروههای غذایی مفید محسوب میشوند که مصرف آنها در دوران بارداری نقش مهمی در سلامت زنان باردار و فرزندان آنها ایفا میکند. اکثر متخصصان، به زنان باردار توصیه میکنند تا در این دوران الگوهای غذایی خود را تغییر داده و مصرف مکملها یا موادغذایی حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین را در رژیم غذایی خود مطابق با دستور پزشک افزایش دهند. اکثر مکمل هایی که در دوران بارداری، مصرف آن توصیه می شود، حاوی مقادیری از اسیدفولیک، کلسیم و آهن و… است.
● اسیدفولیک
اسیدفولیک از جمله ریزمغذی های مفید در سلامت جنین و مادر است که مصرف آن سه تا شش ماه قبل از بارداری توصیه می شود. تحقیقات نشان می دهد، اکثر زنان دچار فقر این ریزمغذی مفید بوده و مصرف این مکمل، از بسیاری از عوارض بارداری مانند تولد نوزاد زودرس، سقط جنین، نقص های جنینی که اکثر آن نقص در تشکیل سیستم عصبی – نخاعی است پیشگیری می کند.
● کلسیم
مصرف کلسیم در دوران بارداری یکی از روش های موثر در پیشگیری از افزایش احتمال ابتلا به پوکی استخوان در زنان باردار است. کمک به ساخت استخوان و دندان های محکم و شکل گیری سیستم قلبی، ماهیچه ها و سیستم عصبی سالم از دیگر خواص مصرف کلسیم در دوران بارداری است.
● آهن
زنان باردار با مصرف مکمل آهن قبل از بارداری و در صورت نیاز در دوران بارداری، از ابتلای نوزاد به آنمی (کم خونی) پیشگیری می کنند.
مکمل آهن نقش مهمی در تولید گلبول های قرمز و سلول های ماهیچه ای ایفا می کند. تحقیقات نشان می دهد، مصرف ویتامین ها و موادمعدنی در دوران بارداری، احتمال تولد نوزاد با وزن کم و غیرطبیعی را کاهش می دهد.
● امگا ۳
بسیاری از زنان باردار قادر به مصرف ماهی یا موادغذایی حاوی اسیدچرب امگا۳ در دوران بارداری نیستند مصرف مکمل حاوی امگا۳، نقش مهمی در سلامت جنین و مادر ایفا می کند.
● ویتامین د
مصرف ویتامین د به ویژه در سه ماهه آخر بارداری، یعنی زمانی که بدن نیاز بیشتری به دریافت مکمل کلسیم دارد در سلامت مادر و فرزندش موثر است. یک لیوان شیر کم چرب، یا موادغذایی غنی شده حاوی مقادیر فراوانی از این ویتامین است که به جذب کلسیم نیز کمک می کند. در صورتی که زنان باردار، قادر به نوشیدن شیر نباشند، مشورت با پزشک برای مصرف مکمل های حاوی ویتامین د و کلسیم لازم است.
● مکمل های ضروری
مشورت با پزشک معالج برای مصرف مکمل ها در دوران بارداری ضروری است و هیچ گونه مکملی نباید خودسرانه مصرف شود. از طرف دیگر توجه به استاندارد بودن میزان ترکیبات به کار رفته در ساخت مکمل ها ضروری است.
توصیه متخصصان، مصرف مکملهای بارداری، سه ماه قبل از بارداری است. در نخستین ماه بارداری، سیستم عصبی – نخاعی و مغز جنین در حال شکل گرفتن است. از این رو مصرف مکمل ها، تحت نظر پزشک برای پیشگیری از نقص های عصبی توصیه می شود.
باید توجه داشت، مکمل ها را باید با آب فراوان یا آب میوه مصرف کرد و بهتر است با نوشابه یا شیر مصرف نشوند. در دوران شیردهی و بارداری مکمل میزان مصرف مکمل ها توسط پزشک معالج تعیین می شود.
برخی از زنان ممکن است پس از مصرف مکمل ها دچار تهوع یا استفراغ شوند، یا مصرف مکمل آهن، باعث یبوست در آنها شود. در صورتی که مکمل ها، حالت تهوع را افزایش دهد، بهتر است هنگام شب مصرف شوند. جویدن آدامس یا آبنبات بعد از مصرف مکمل ها یا صرف آن با میان وعده احتمال ایجاد حالت تهوع را کم می کند.
در صورتی که مصرف مکمل ها باعث یبوست شود، بهتر است، نوشیدن آب فراوان، موادغذایی حاوی فیبر در رژیم غذایی و فعالیت های ورزشی در روز انجام شود.
لینک کوتاه :
https://www.resaneh7.ir/?p=5186