پایگاه خبری – تحلیلی رسانه ۷: رسانه ۷/ فتحالله فتحی؛ انگار همین دیروز بود که جوانترین رئیس فدراسیون رزمی «جودو» لباس رزم بر تن داشت و درتاتامی مسابقات جهانی و قارهای در جنگ تن به تن با رقبای نامدار دنیا برای کسب مدال میجنگید. حالا نزدیک به شش ماه است که رئیس جوان سکاندار ورزش […]
نزدیکی مسابقات جهانی ژاپن، انتخابی المپیک و حضور آرش میراسماعیلی در رسانه ۷ فرصت مناسبی بود تا آرش جودو از اوضاع و احوال جودوی ایران و برنامههایش برایمان بگوید:
* خب، بالاخره نفرات تیمملی فیکس شدند؟
بله، اوایل شهریور تیم دو نفره جودو با محمد محمدی بریمانلو، سعید ملایی و هدایت مجید زارعیان سرمربی تیمملی به رقابتهای قهرمانی جهان توکیو میروند. این مسابقات از اهمیت بالایی برای جودوی ایران برخوردار است. چون امتیاز بالایی برای کسب سهمیه المپیک دارد و ملایی با مدالهای خوبی که در مسابقات مختلف بهدست آورده سهمیه اش را قطعی کرده است. اما بریمانلو برای قطعی شدن سهمیه المپیک باید امتیازات خود را افزایش بدهد تا سهمیه خود را قطعی کند.
* آمادگی دو جودوکار را چگونه ارزیابی میکنید؟
ملایی مدتی است که در کمپ تمرینی آلمان و مجارستان تمرین میکند و آخر هفته به ایران برمیگردد تا ادامه تمرینات را زیر نظر چیل مربی کرهای و مجید زارعیان سرمربی تیمملی انجام دهد. بریمانلو با بقیه اردونشینان زیر نظر کادر فنی تمرین و خود را برای رویارویی با بهترینهای جهان آماده میکند.
*جواد محجوب یکی از شانسهای کسب سهمیه المپیک بود، اما خیلی بیسر و صدا از تیمملی کناره گیری کرد و سر از کانادا در آورد و رشته ورزش خود را به MMA تغییر داد، از دلایل کناره گیری و مهاجرت او خبری دارید؟
محجوب جزء قهرمانان خوب جودو بهشمار میرود. بعد از جراحی که چند ماه قبل انجام داد، به اردوی تیمملی آمد و با بقیه اردونشینان یک جلسه تمرین کرد. بعد از آن دیگر خبری از او نداشتیم، اما از طریق رسانهها خبردار شدم که به مسافرت خارجی رفته و حتی رشته ورزشی خود را تغییر داده است. البته تصمیمات شخصی ورزشکاران به خودشان ربط دارد، اما محجوب جزء خانواده جودوست و امیدواریم که او تصمیم عاقلانهای برای زندگی شخصی اش بگیرد. او این شانس را دارد تا به جودو برگردد و در انتخابی المپیک شرکت کند.
* چرا در بخش بانوان نمایندهای اعزام نمیکنید؟
بهخاطر قوانین فدراسیون جهانی و منع بانوان محجبه در مسابقات جهانی و المپیک نمیتوانیم در مسابقات جهانی حضور پیدا کنیم، اما بهدنبال این هستیم شرایطی را به وجود بیاوریم که بتوانیم بانوان مان را به مسابقات جهانی نیز اعزام کنیم. قرار است در حاشیه مسابقات قهرمانی جهان با رئیس فدراسیون جهانی جودو دیدار داشته باشم و با ارائه عکس و فیلم از او بخواهم با توجه به پتانسیل بانوان ایرانی شرایطی را مهیا کنیم تا در رده نوجوانان و جوانان بتوانیم شاهد حضور بانوان ایرانی در مسابقات جهانی باشیم. البته کار بسیار سختی است، اما امیدوارم مورد قبول قرار گیرد تا بتوانیم بانوانمان را اعزام کنیم.
* داستان مربی خارجی به کجا رسید؟
در حاشیه مسابقات قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا در چینتایپه مذاکرات بسیار خوبی را با لی وون هی دارنده مدالهای المپیک و قهرمانی جهان از کرهجنوبی برای حضور در کادر فنی تیمملی در راه المپیک ۲۰۲۰ توکیو داشتم. او دوست و همدورهای من است. با او صحبت کردم و توافقات خوبی نیز داشتیم. قرار شد با فدراسیون کره نیز صحبت کند تا در نهایت بهعنوان مربی در تیمملی فعالیتش را آغاز کند. تمام امیدمان این است که در المپیک مدال بگیریم. این پتانسیل را داریم و با برنامهریزی به سمت آن حرکت میکنیم. مجید زارعیان قطع به یقین سرمربی تیمملی خواهد بود، اما باید کادر او را قویتر کنیم. همه اعضای کادر فنی به کارشان ادامه میدهند، اما باید کادر قویتری داشته باشیم. سعیمان این است که از تجربیات لی در رده تیمهای پایه هم استفاده کنیم.
* او چه رزومهای دارد؟
لی وون هی تا سال گذشته در کادر فنی کرهجنوبی حضور داشت، اما یکسالی میشود که در چینتایپه در دانشگاه مشغول است و تا دو، سه ماه دیگر درسش تمام میشود. طی صحبتهایی که داشتیم او تمایل زیادی داشت که در ایران کار کند. کار ملایی و بریمانلو را دیده بود و معتقد بود که تیم خوبی در اختیار داریم. امیدوارم شرایط حضورش در ایران فراهم شود و بتواند به ما تا المپیک کمک کند.
* دلیل جدایی کوراش و جوجیتسو چه بود؟
با ورود کوراش و جوجیتسو به فدراسیون جودو، تمرکز خانواده جودو گرفته شده بود. بهطوری که بچهها به نوعی دچار سردرگمی شده بودند که کدام یک از رشتهها را ادامه بدهند. با تأکید فدراسیون جهانی کوراش، جوجیتسو و تصویب شورای فنی شرایطی بهوجود آوردیم که کلیه کسانی که جودوکار میکنند، فعالیتشان محدود به جودو شود و در رشتههای دیگر فعالیت نکنند و چنانچه در رشته دیگری فعالیت کردند فعالیت آنها در جودو متوقف شود.
* لیگ جودو از چه زمانی استارت میخورد؟
چون درگیر مسابقات قهرمانی آسیا بودیم فرصت نکردیم به لیگ بپردازیم. هفته آینده استارت جلسات لیگ را میزنیم. سعیمان بر این است که بتوانیم شرایطی فراهم آوریم که لیگ پویایی داشته باشیم، چون معتقدم لیگ علاوه بر اینکه به لحاظ مالی برای مربیان و جودوکاران خوب است، جودوکاران را نیز در کوران مسابقه قرار میدهد. سال گذشته لیگ برتر جودو با ۴ تیم برگزار شد، امیدوارم با رایزنیهایی که انجام دادیم برای فصل جاری تعداد تیمهای لیگی را افزایش دهیم و لیگ را از حالت متمرکز خارج و در استانهای مختلف برگزار کنیم.
* در فاصله کوتاهی که رئیس فدراسیون شدید، تغییرات زیادی در کمیتهها و بخشهای مختلف فدراسیون ایجاد کردید، با این تعداد احکام که امضا کردید بار مالی این نفرات را چگونه و از کجا تأمین میکنید؟
طبیعی است پس از تغییرات در رأس هر فدراسیونی، فرد جدیدی که میآید یک تیم کاری داشته باشد. ما هم طبق چارت سازمان ورزش کمیتههای مختلفی داریم که شامل رئیس، دبیر، اعضای کمیتهها و هیئترئیسه هستند. تمام دوستانی که در کمیتهها و هیئترئیسه فعالیت دارند افتخاری کار میکنند و تنها به خاطر عشق و علاقهای که به جودو دارند پیشنهادات ما را پذیرفتند.
* ملاک انتخاب سرمربی تیمملی چه بود؟ آیا انتخاب سرمربی ارتباطی به رفاقت شما با زارعیان ندارد؟
در چند سال گذشته ما برای مربیگری تیمهای ملی کادرسازی نکردهایم و مربی برای تیمهای ملی پرورش ندادهایم و محدود به چند مربی خاص شده است. زارعیان در گذشته سرمربی تیمملی بود و تجربیات خوبی دارد و بنده بهعنوان رئیس فدراسیون نمیتوانستم ریسک کنم و در آستانه یکسال مانده به المپیک یک مربی کمتجربه را بهعنوان سرمربی تیمملی انتخاب کنم. زارعیان سالها در کنار مربیان بزرگی فعالیت کرده و تجربیات بسیار خوبی دارد و ارتباط نزدیکی هم با من دارد و من به او و کارش اعتماد دارم، مضاف اینکه در تمام مسابقاتی که اعزام شده نتایج خوبی بهدست آورده است.
* برای آینده جودو چه برنامه خاصی دارید؟
یکی از مواردی که در اولویت برنامههایمان گنجاندهایم ارتقاء سطح کیفیت فنی جودو به لحاظ داوری و مربیگری است. به همین دلیل تا آخر سال رئیس کمیته داوران برای برگزاری استاژ و ارتقاء داوری به ایران میآید. همچنین قرار است یک مدرس کرووات اواخر مرداد به ایران بیاید و یک هفته به مربیان ما آموزش بدهد تا دانششان بیشتر شود.
* برنامه فدراسیون جودو برای تقویت جودوی بانوان چیست؟
ضعف ما در جودوی بانوان ریشهای است و باید بهصورت اساسی بهدنبال حل آن باشیم. واقعاً سطح فنی بانوان ما نسبت به حریفان بسیار پایینتر است و با آنها فاصله زیادی دارند. باید فکر اساسی در این باره داشته باشیم. باید با شورای فنی بانوان نیز جلسات منظمی برگزار کنیم تا برنامهریزی بلندمدتی در حوزه جودوی بانوان داشته باشیم و مشکلات را بهصورت ریشهای در این بخش حل کنیم.
* چه برنامهای برای المپیک توکیو دارید؟
بهدنبال آن هستیم که در المپیک توکیو مدالآوری کنیم و این توانایی را داریم که طلسمشکنی کنیم. برنامههای مدونی برای حضوری پرقدرت در المپیک تدوین کردهایم تا اولین مدال جودو در المپیک را کسب کنیم.
* درباره طرح جودو برای همه توضیح میدهید؟
یکی از دغدغههای اصلی من بالا بردن کمیت جودوی ایران است. شعار ما شعار بهترینها از بیشترینهاست. جامعه جودوی کشور ۶۰ هزار نفر جمعیت دارد و برای جودویی که نسبت به ورزشهای رزمی قدمت بیشتری داشته و در المپیک جایگاه ویژهای دارد مناسب نیست. به دنبال این هستیم که تا پایان سال طبق قولی که به وزارت ورزش دادهایم جمعیت جودو را به ۲۰۰ هزار نفر برسانیم. برای اجرایی کردن این طرح قرار است علاوه بر راهاندازی لیگ دانشآموزی، پرورش معلمان ورزش جودو، ورزش کارمندی و جودوی شهروندی ۵ هزار مربی جودو تا پایان سال در استانهای مختلف آموزش ببینند که هزینه این طرح با وزارت ورزش خواهد بود.
* چشمانداز جودوی ایران را چگونه میبینید؟
متأسفانه در ورزش ما نتیجه حرف اول را میزند و ویترین هر رشتهای تیمملی است. در چنین وضعیتی پشتوانهسازی جرأت و شهامت میخواهد و بسیار امیدوارم در صورت سرمایهگذاری لازم جودوی ایران به روزهای اوج خود برگردد و به رؤیای بزرگ خود یعنی کسب مدال المپیک دست یابد.
* حرف پایانی؟
عضو خانواده جودو هستم. بهعنوان یک قهرمان که تحصیلات این کار و تجربه چندسال نایبرئیسی و مدیریت تیمهای ملی را دارم با تمام انرژی آمدهام تا به جودوی ایران خدمت کنم. به همین دلیل دست یاری به سمت دوستان دراز میکنم، تا بیایند به من و جودو کمک کنند.
منبع خبر: خبر ورزشی
آخرین اخبار روز ایران و جهان را در سایت خبری-تحلیلی رسانه ۷ بخوانید.