برای درست کردن ژله فوری و دسر ماست و لبو شما نیاز به ماست خامه ای و لبو و پودر ژلاتین دارید. برای شروع باید لبو را رنده کرده و به همراه شکر به ماست خامه ای اضافه کنید .سپس ژلاتین را به موادمان اضافه می کنیم و پس از ریختن در قالب در یخچال قرار می دهیم .در ادامه در پرشین وی نکاتی برای درست کردن این ژله خوشمزه آورده شده است .
روش درست کردن دسر ماست و لبو
مواد لازم برای دسر ماست و لبو
ماست خامه ای: ۳ پیمانه, لبو ی بزرگ : ۱ عدد , شکر: ۵ تا ۷ قاشق غذاخوری , پودر ژلاتین: ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه دسر ماست و لبو
لبوی رنده شده و شکر را به ماست اضافه کنید. سپس ژلاتین ذوب شده سرد را کم کم به آن بیافزاید خوب هم بزنید و در قالب بریزید و در یخچال حداقل به مدت شش ساعت قراردهید تا فرم بگیرد.
نکته: سس باقی مانده از پخت لبو ها را در قالب های یخ بریزید و فریز کنید. تا در مواقع لزوم بعنوان رنگ طبیعی و طعم دهنده استفاده کنید.
نکته اگر رنگ لبو خوب نبود و از چغندر بی رنگ استفاده کرده بودید می توانید کمی عصاره لبو که قبلا فریز کرده اید به آن اضافه کنید.
نکته این مقدار مواد برای ۱۰ نفر کافیست.
نکته :می توانید میزان شیرینی این دسر را کم یا زیاد کنید. بهتر است شکر را کم کم به مواد اضافه کنید. تا به میزان شیرینی دلخواه برسید.
نکته :می توانید به جای شکر از عسل طبیعی استفاده کنید .
نکته اگر زمان کمتری تا سرو دسر دارید، نصف قاشق غذاخوری پودر ژلاتین به مقدار ژلاتین اضافه کنید. تا سریعتر سفت شود.
نکته :پودر ژلاتین را در ظرفی بریزید و به ازای هر قاشق یک چهارم پیمانه آب روی آن بریزید سپس ظرف را روی بخار کتری قراردهید تا ذوب شود. به این روش که به صورت غیر مستقیم ژله یا شکلات را ذوب می کنیم روش بن ماری گفته می شود.
نکته :در صورت تمایل می توانید از ماست ساده هم استفاده کنید. ماست را در کیسه ای بریزید تا کمی آب آن جمع شود. سپس از آن استفاده کنید.
درباره خواص شگفت انگیز لبو بیشتر بدانید
لبو پاک کننده عالی است و میتواند معده را شستشو داده و حکم مسهل را برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد. مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقههای آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد. قند ریشه چغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است.
خوردن پخته چغندر رعشه را معالجه میکند. برگ سرخ رنگ آن اگر خام با سرکه و خردل خورده شود طحال را باز میکند و ورم آن را فرو مینشاند.
برای درد پشت و مثانه و امراض مقعد مفید است. آب برگ چغندر برای درد مفاصل و نقرس، سردرد و دنداندرد مفید است. ضماد برگ با اسید بوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی میشود.
لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسیدفولیک، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد. افراد میتوانند با مصرف ۱۰۵ گرم چغندر قرمز، ۵۳ درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تأمین کنند.