دسته‌ها
آموزش شیرینی پزی

طرزتهیه نان کرمدارمخصوص عید

http://images.persianblog.ir/858861_pTcXLiIJ.jpg
رسانه ۷مواد لازم برای خمیر:
شکر ۴۰ گرم
آب یک پیمانه سرخالی
خمیر مایه خشک فوری یک قاشق غذاخوری
تخم مرغ یک عدد
روغن مایع ۴۰ گرم
آرد حدود ۴۰۰ گرم

مواد لازم برای کرم وانیلی:
زرده تخم مرغ ۴ عدد
شکر ۱۰۰ گرم
آرد ۴۰ گرم
شیر دو لیوان، سرخالی
وانیل نوک قاشق مرباخوری
کره ۳۰ گرم

مواد لازم برای رویه نان:
زرده تخم مرغ یک عدد
شربت بار نصف پیمانه
پودر پسته یا نارگیل مقداری برای تزیین

۱- ابتدا ۱ قاشق مرباخوری از شکر را در آب ولرم حل کرده و مایه خمیر را روی سطح آن بپاشید. کنار بگذارید تا عمل بیاید.
۲- بقیه مواد خمیر به جز آرد را با هم مخلوط کرده و با قاشق هم بزنید.
۳- خمیر مایه عمل آمده را به مواد افزوده و آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر جمع شود؛ سپس روی سطح آردپاشی شده ورز دهید تا یکدست شده و به دست نچسبد.
۴- خمیر نباید خشک و سفت باشد. خمیر را در کاسه مناسبی که چرب کرده اید قرار داده و یک دور بگردانید تا همه خمیر به روغن آغشته شود. روی خمیر را با دستمال نخی پوشانده و استراحت دهید. (یک تا یک و نیم ساعت)

در این فاصله کرم را درست کنید؛ به این صورت که:
۵- زرده ها ی تخم مرغ را با نصف شکر بزنید تا سفید و کرم مانند شود.
۶- آرد را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
۷- شیر را با بقیه شکر روی حرارت ملایم گرم کنید تا شکر حل شود. (شیر نجوشد)
۸- شیر داغ را از روی حرارت برداشته و کم کم به مخلوط زرده ها بیفزایید.
۹- این مخلوط را دوباره داخل شیرجوش برگردانید و روی حرارت خیلی ملایم مرتب هم بزنید تا کرم غلیظ شود. (بزار کاملا سفت بشه)
۱۰- کرم را از روی حرارت برداشته و کره و وانیل آن را اضافه کنید و مخلوط کنید.
۱۱- روی کرم را با سلفون بپوشانید تا خنک شود ولی رویه نبندد.
۱۲- بعد از آماده شدن خمیر، پف آن را با مشت بگیرید و گلوله های کوچکی از آن برداشته و روی سطح آردپاشی شده باز کنید. و با کاتر گرد قالب بزنید.
۱۲- یک قاشق غذاخوری پر از کرم داخل خمیر گذاشته و لبه های خمیر را مرطوب کنید. لبه های خمیر را تا کرده و لبه های آن را به هم بچسبانید.
۱۳- به کمک چاقو یا قیچی روی لبه های خمیر چند شیار متقارن ایجاد کرده و به مدت ۲۰ دقیقه دیگر استراحت دهید.
۱۴- فر را روی ۱۸۰ درجه گرم کنید.
۱۵- بعد از اتمام استراحت دوم روی خمیر را با زرده تخم مرغ رومال کرده و به مدت ۲۰ – ۲۵ دقیقه در طبقه وسط فر بپزید. تا روی نان ها طلایی شود.
۱۶- بعد از خارج کردن از فر در حالی که نان ها هنوز داغ است روی آن را با قلمو شربت بار مالیده و با پودر پسته یا نارگیل تزیین کنید.

نوش جونتون سردش خیلی خوشمزه است.

منبع :هنرکده مریم بانو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *