رسانه ۷مواد لازم برای خمیر:
شکر ۴۰ گرم
آب یک پیمانه سرخالی
خمیر مایه خشک فوری یک قاشق غذاخوری
تخم مرغ یک عدد
روغن مایع ۴۰ گرم
آرد حدود ۴۰۰ گرممواد لازم برای کرم وانیلی:
زرده تخم مرغ ۴ عدد
شکر ۱۰۰ گرم
آرد ۴۰ گرم
شیر دو لیوان، سرخالی
وانیل نوک قاشق مرباخوری
کره ۳۰ گرممواد لازم برای رویه نان:
زرده تخم مرغ یک عدد
شربت بار نصف پیمانه
پودر پسته یا نارگیل مقداری برای تزیین۱- ابتدا ۱ قاشق مرباخوری از شکر را در آب ولرم حل کرده و مایه خمیر را روی سطح آن بپاشید. کنار بگذارید تا عمل بیاید.
۲- بقیه مواد خمیر به جز آرد را با هم مخلوط کرده و با قاشق هم بزنید.
۳- خمیر مایه عمل آمده را به مواد افزوده و آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر جمع شود؛ سپس روی سطح آردپاشی شده ورز دهید تا یکدست شده و به دست نچسبد.
۴- خمیر نباید خشک و سفت باشد. خمیر را در کاسه مناسبی که چرب کرده اید قرار داده و یک دور بگردانید تا همه خمیر به روغن آغشته شود. روی خمیر را با دستمال نخی پوشانده و استراحت دهید. (یک تا یک و نیم ساعت)در این فاصله کرم را درست کنید؛ به این صورت که:
۵- زرده ها ی تخم مرغ را با نصف شکر بزنید تا سفید و کرم مانند شود.
۶- آرد را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
۷- شیر را با بقیه شکر روی حرارت ملایم گرم کنید تا شکر حل شود. (شیر نجوشد)
۸- شیر داغ را از روی حرارت برداشته و کم کم به مخلوط زرده ها بیفزایید.
۹- این مخلوط را دوباره داخل شیرجوش برگردانید و روی حرارت خیلی ملایم مرتب هم بزنید تا کرم غلیظ شود. (بزار کاملا سفت بشه)
۱۰- کرم را از روی حرارت برداشته و کره و وانیل آن را اضافه کنید و مخلوط کنید.
۱۱- روی کرم را با سلفون بپوشانید تا خنک شود ولی رویه نبندد.
۱۲- بعد از آماده شدن خمیر، پف آن را با مشت بگیرید و گلوله های کوچکی از آن برداشته و روی سطح آردپاشی شده باز کنید. و با کاتر گرد قالب بزنید.
۱۲- یک قاشق غذاخوری پر از کرم داخل خمیر گذاشته و لبه های خمیر را مرطوب کنید. لبه های خمیر را تا کرده و لبه های آن را به هم بچسبانید.
۱۳- به کمک چاقو یا قیچی روی لبه های خمیر چند شیار متقارن ایجاد کرده و به مدت ۲۰ دقیقه دیگر استراحت دهید.
۱۴- فر را روی ۱۸۰ درجه گرم کنید.
۱۵- بعد از اتمام استراحت دوم روی خمیر را با زرده تخم مرغ رومال کرده و به مدت ۲۰ – ۲۵ دقیقه در طبقه وسط فر بپزید. تا روی نان ها طلایی شود.
۱۶- بعد از خارج کردن از فر در حالی که نان ها هنوز داغ است روی آن را با قلمو شربت بار مالیده و با پودر پسته یا نارگیل تزیین کنید.نوش جونتون سردش خیلی خوشمزه است.
منبع :هنرکده مریم بانو
دستهها