دسته‌ها
اجتماعی

خسارات کرونا به گردشگری سلامت / تدوین پروتکل پذیرش گردشگر در بیمارستان‌های کشور

رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت، با اشاره به خسارت‌های کرونا به صنعت گردشگری سلامت کشور از تدوین پروتکل‌های پذیرش گردشگر در بیمارستان‌های کشور در دوران کرونایی خبر داد.
سعید هاشم زاده گردشگری سلامتسعید هاشم‌زاده، رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفت‌وگو با ایکنا، به تشریح آسیب‌های کرونا بر گردشگری سلامت کشور پرداخت و اظهار کرد: اگر از بعد ارزی به خسارت‌های گردشگری سلامت بپردازیم، کرونا موجب شده تا حدود ۲۵۰ هزار نفری که انتظار داشتیم طی این چند ماه به ایران آمده و از خدمات سلامت بهره گیرند، نتوانند وارد کشور شوند.

خسارت ارزی به صنعت گردشگری سلامت

وی افزود: اگر این ۲۵۰ هزار نفر را در دو تا دو هزار و پانصد دلاری که هر گردشگر سلامت در کشور خرج می‌کند، ضرب کنیم، چیزی حدود ۶۲۵ میلیون دلار می‌شود. این میزان ارز از دست رفته با شیوع کرونا به صنعت گردشگری سلامت کشور آسیب زده است. سالیانه ۱.۵ میلیارد دلار درآمد ارزی در این بخش عاید کشور می‌شد.

هاشم‌زاده بیان کرد: همین آسیب به صنعت حمل و نقل، هواپیمایی، شرکت‌های هوایی، هتل‌ها و .. نیز وارد شده است. اگرچه کرونا علی‌رغم این آسیب‌ها فرصتی را نیز در اختیار شرکت‌ها، مراکز درمانی، هتل‌ها و .. قرار داد تا به برنامه‌ریزی برای دوران پساکرونا پرداخته و به صورت منسجم‌تری به جذب گردشگر بپردازند. از سوی دیگر این بیماری به بسیاری از شرکت‌ها فرصت بازسازی و حضور در فضای مجازی داده است.

رکورد گردشگری سلامت تا بهمن‌ماه۹۸

وی در ادامه با اشاره به افت وضعیت گردشگری سلامت طی پنج‌ماه گذشته، گفت: از آبان‌ماه، قطعی اینترنت و اتفاقات پس از آن موجب شد تا بخش خصوصی به صورت مقطعی دچار خسارت‌هایی شوند. اما این جریان فقط تا سه هفته ادامه پیدا کرد و پس از آن وضعیت به روال سابق بازگشت. تا ابتدای بهمن‌ماه حدود ۱۲۵ هزار نفر به بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و جراحی محدود مراجعه کرده یا آنجا بستری شدند. این تعداد افراد، رکورد محسوب می‌شوند چراکه طی سال‌های گذشته هیچ‌گاه این تعداد گردشگر سلامت وارد کشور نشده و حتی پیش‌بینی برای آن انجام نشده بود.

هاشم‌زاده یادآور شد: کرونا تقریباً بیشتر کشور‌های جهان و از جمله کشور‌های مبدأ گردشگر سلامت را تحت تأثیر قرار داد و موجب شد تا جلوی ورود گردشگر به کشور گرفته شود.

تا ابتدای بهمن‌ماه حدود ۱۲۵ هزار نفر به بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و جراحی محدود مراجعه کرده یا در آنجا بستری شدند. این تعداد افراد یک رکورد محسوب می‌شود

تدوین پروتکل‌های پذیرش گردشگر سلامت در دوران کرونا

وی با اشاره به تدوین پروتکلی برای پذیرش بیماران خارجی در مراکز درمانی کشور، اظهار کرد: این پروتکل در حال حاضر تدوین شده و منتظریم که نهایی شود، پس از نهایی شدن آن به کمیته ملی کرونا ارائه شده و در صورت تصویب از سوی ستادملی کرونا به سراسر کشور ابلاغ می‌شود.

هاشم‌زاده با اشاره به ۱۸۰ مرکز درمانی فعال در حوزه گردشگری سلامت، یادآور شد: از طریق پروتکل تدوین شده می‌توان، براساس ضوابط خاصی بعد از گرفتن تست کرونا و آنتی‌بادی خون و تشخیص پزشک معالج و اطمینان از مبتلا نبودن فرد به بیماری کرونا، اقدام به پذیرش بیمار در این مراکز کنیم و در عین حال مانع ورود هر بیمار کرونایی به داخل کشور شویم. امیدواریم طی دو تا سه هفته آینده این وضعیت مشخص شود.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *