دسته‌ها
پوست ، مو و زیبایی

سفر برای پوست خطر دارد؟

راهنمای مراقبت از پوست در سفر

سفرهای فراوان برای سلامت پوست و موی افراد چندان بی‎خطر نیستند.
سفر برای بعضی‌ها تفریح و تفنن است و برای بعضی‌ها کار و زندگی؛ یعنی مجبورند به‌دلیل شغلی که دارند، دائم در سفر باشند. مهمانداران، خلبانان و حتی بازیگران جزو این گروه از افرادند. به هر حال، تمام افرادی که مجبورند به‌خاطر شغلششان زیاد سفر کنند، گاهی در طول هفته از یک منطقه سرد به یک منطقه گرم می‌روند و یابرعکس. اما این سفرهای فراوان برای سلامت پوست و موی افراد چندان بی‌خطر نیستند. در این مطلب، متخصصانی که در این زمینه اطلاعات دارند و بازیگرانی که در این زمینه تجربه دارند، توصیه‌ها و نکته‌های جالبی را با ما در میان گذاشته‌اند.

توصیه‌های متخصصان پوست به مسافران
دکتر فریده دهقانی ـ متخصص پوست، عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد
۱) در سفرهای کاری خوراکی‌های مفید، میوه و سبزی به‌خصوص میوه و سبزی‌های حاوی ویتامین A و C را مصرف کنید و نوشیدن آب کافی را فراموش نکنید.

۲) در مناطق سرد و کوهستانی با پوشیدن دستکش، شال گردن و کفش مناسب از نقاط آسیب‌پذیر بدن در برابر سرما محافظت کنید و حتما مراقب پوست و موی خود باشید به‌خصوص اگر پوست خشکی دارید.

۳) افرادی که پوست خشکی دارند در طول سفر کاری باید استحمام با آب‌داغ را کاهش دهند و اگر هم از شوینده‌ای استفاده می‌کنند، شوینده کرم‌دار و غیرصابونی باشد. پس از استحمام هم باید قسمت‌های خشک بدن را با روغن زیتون، بادام یا روغن‌های بدن دیگر چرب کرد. اگر هم پوست دست‌ها و لب بسیار خشک است، می‌‌توان از وازلین یا نوعی کرم‌ مرطوب‌کننده برای حفظ رطوبت آن استفاده کرد.

۴) استفاده از پن‌ها برای پاکسازی صورت باعث می‌شود پوست بیش از پیش خشک نشود.

۵) برای محیط‌هایی که نور آفتاب در آنها شدید است، از ضدآفتابی استفاده کنید که SPF یا همان فاکتور محافظتی آن حداقل بالای ۳۰ باشد و در ساعت‌هایی که شدت نور آفتاب زیاد است، مستقیم در معرض اشعه‌ ماورای بنفش خورشید نباشید.

۶) از مصرف مواد دخانی و سیگار که به شدت باعث پیری زودرس پوست می‌شوند، اکیدا اجتناب کنند.

بدون ‌عینک و کلاه و ضدآفتاب جلوی آفتاب نروید!
دکتر مجتبی امیری ـ متخصص پوست، عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌ا…
در افرادی مانند مهماندارها یا برخی از بازیگران که به‌دلیل شغلشان مجبورند مدام در سفر باشند، علاوه‌بر اینکه شرایط آب و هوایی از نظر تغییرات دمایی، رطوبت و نور آفتاب می‌تواند باعث بروز تغییراتی در پوستشان شود، استرس ناشی از مشغله‌کاری، کم‌خوابی و حتی نداشتن تغذیه مناسب و در مواردی کاهش مصرف میوه و سبزی‌ها در این دوران می‌تواند سلامت پوست این افراد را تحت‌تاثیر قرار دهد. معمولا حضور در مناطق گرم و خشک به‌دلیل رطوبت کم و گرمی هوا و در مناطق کوهستانی و برفی، به‌دلیل سرما و خشکی می‌تواند باعث بروز تغییراتی در پوست و در معرض آسیب قرارگرفتن آن باشد.

از آنجا که در آب و هوای خشک، به‌خصوص حین وزش باد، تبخیر آب از سطوح پوست بیشتر است و به‌تدریج خاصیت ارتجاعی پوست کاهش می‌یابد و این مساله باعث کدورت رنگ پوست، از بین رفتن لطافت آن و ایجاد چین‌های ریز و موقتی و خشکی پوست می‌شود، به افرادی که به هر دلیلی مجبورند به مناطق کوهستانی یا به محیط‌های خشک بروند، توصیه می‌شود حتما از مرطوب‌کننده مناسب پوست استفاده کنند. استفاده از این کرم‌ها با توجه به رطوبتی که به پوست می‌دهد، باید در روز چند بار انجام شود.

حتی می‌توانند در آب و هوای خشک محیط را برای خودشان مرطوب کنند مثلا بخور سرد یا گرم بدهند، از مصرف مایعات به مقدار کافی هم غافل نشوند و حتما ضدآفتاب مناسب به پوستشان بزنند.نور آفتاب در هر‌شرایطی حتی در هوای ابری، می‌تواند به پوست آسیب برساند. همیشه بر استفاده از ضدآفتاب تاکید می‌شود و کمتر به این مساله تاکید شده که موثرترین راه محافظت از پوست در برابر مضرات نورخورشید، تغییر عادت‌های رفتاری غلط است. آفتاب عامل اصلی پیری پوست، ظهور چین و چروک و ابتلای زودهنگام به سرطان پوست است که بیشترین عوارض خود را در میانسالی نشان می‌دهد. مهم‌ترین عامل در مواجهه و جلوگیری از عوارض تابش نورخورشید چگونگی قرارگرفتن در آن است. نتایج تحقیقات در استرالیا نشان می‌دهد بروز سرطان در افرادی که ضدآفتاب می‌زدند در مقایسه با دیگر افراد، بیشتر بود چراکه این افراد با اطمینان از اینکه ضدآفتاب زده‌اند، بیشتر در مقابل نورخورشید می‌ایستادند درحالی که در ساعت‌هایی که شدت نور آفتاب زیاد است، نباید مستقیم در معرض آن بود و حتما باید علاوه‌بر ضدآفتاب از کلاه و عینک استفاده کرد.

نی نی بان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *