دسته‌ها
اخبار اقتصادی و بازرگانی

فاصله قیمت تمام شده برق با فروش آن به مردم چالش صنعت برق است

پایگاه خبری – تحلیلی رسانه ۷:

محمدرضا احمدزاده در حاشیه بازدید خبرنگاران از نیروگاه ری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سؤال که نیروگاه برق ری امسال در ساعات پیک چه میزان تولید برق داشت، گفت: تولید نیروگاه برق ری در تابستان امسال به صورت لحظه‌ای ۵۲۰ مگاوات بود که اگر آن را به تولید برق در ساعات پیک محاسبه کنیم، روزانه ۱۱ هزار مگاوات ساعت برق در این نیروگاه تولید شده است. 

وی با اشاره به اینکه میزان تولید برق نیروگاه ری در تابستان امسال نسبت به پارسال چندان افزایشی نداشت، گفت: امسال واحدی که سال گذشته راکد بود وارد مدار شد، پس می‌توان گفت تولید برق نسبت به پارسال همین میزان بود. 

وی در پاسخ به این سؤال که هزینه تمام شده برق در نیروگاه‌ها با احتساب سود چقدر است، گفت:‌ هزینه تمام شده برق در نیروگاه‌های کشور بالاست، اما فروش آن به مردم به طور متوسط ۸۰ تومان است که این رقم در مقایسه با هزینه تمام شده برق بسیار پایین است. 

احمدزاده ادامه داد: سوبسیدی که دولت بابت سوخت نیروگاه‌ها می‌دهد، با هزینه ارزان دراختیار نیروگاه‌ها قرار می‌گیرد، اما به هر حال همانطور که می‌دانید، چالش صنعت برق در حال حاضر فاصله زیاد قیمت تمام شده برق با فروش آن به مردم است. 

وی در خصوص اینکه نیروگاه برق ری در چه سالی احداث شده است، گفت: در سال ۱۳۵۵ نصب ۴۴ واحد توربین گازی با ظرفیت اسمی ۱۳۷۱ مگاوات در دو تیپ جنرال الکتریک و وست‌تینگهاوس شامل شش واحد ۳۲ مگاواتی آسک، ۱۸ واحد ۲۵ مگاواتی هیتاچی، ۱۰ واحد ۲۵ مگاواتی آ.ای.جی،  ۷ واحد ۳۲ مگاواتی فیات و ۳ واحد ۸۵ مگاواتی میتسوبشی شروع و در پایان سال ۱۳۵۶ نصب آنها به پایان رسید. 

وی خاطرنشان کرد:‌ بین سالهای ۶۰ تا ۱۳۸۸ تعداد ۱۶ واحد شامل ۱۰ واحد آ.ا.گ و ۶ واحد هیتاچی بنا به ضرورت‌هایی به شهرهای دیگر انتقال یافت، همچنین یک واحد هیتاچی به دلیل حادثه از مدار خارج شد. 

به گفته وی، در سال ۹۵۶ تعدد ۴ واحد فیات به دلیل فرسودگی از رده خارج شد و در  حال حاضر ۲۳ واحد توربین گازی با ظرفیت اسمی ۸۱۸ مگاوات در حال بهره‌برداری است. 

به گفته وی، با توجه به تنوع و تعداد توربین‌های نصب‌شده، این نیروگاه برق ری یکی از متنوع‌ترین نیروگاه‌های گازی جهان است و تولید بخش یاز برق سراسری و ۲٫۵ درصد مصرف برق شهر تهران توسط این نیروگاه انجام می‌شود. 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نیروگاه ری در زمینی به مساحت ۵۲۵ هزار مترمربع در جاده قدیم قم، باقرشهر در نزدیکی پالایشگاه تهران واقع شده است و سوخت مصرفی این نیروگاه، گاز و گازوئیل است. گاز نیروگاه ری از طریق خطوط گاز سراسر شرکت گاز و از طریق ایستگاه شماره ۱، ۲ و ۳ نصب شده در محوطه نیروگاه که ظرفیت هریک ۱۱۰ هزار مترمکعب در ساعت و با فشار ۲۵۰ پی‌اف‌آی می‌باشد تأمین می‌شود. برق تولیدی نیروگاه ری از طریق شش خط انتقال انرژی ۲۳۰ کیلوولت و دو خط ۶۳ کیلوولت به شبکه سراسری متصل می‌شود. 

انتهای پیام/

آخرین اخبار اقتصاد را در سایت خبری-تحلیلی رسانه ۷ بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *