دسته‌ها
اخبار ورزشی

نورشرق: چرا باشگاه‌های بدهکار بازیکن یا مربی خارجی جذب می‌کنند

پایگاه خبری – تحلیلی رسانه ۷:

رئیس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال می‌گوید باشگاه‌ها منابع درآمدی مرسوم را ندارند و این یکی از دلایلی است که باشگاه‌ها به تعهدات‌شان عمل نکنند.

به گزارش رسانه ۷،جمشید نورشرق، رییس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال در نشست خبری که امروز (سه‌شنبه) با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، اظهار کرد: کمیته وضعیت فدراسیون به طور کلی در سه زمینه فعالیت می‌کند؛ اول در مسائل مالی حوزه فوتبال، دوم مسائل مربوط به نقل و انتقالات و  سوم مسائل مربوط حوزه کارگزاری فوتبال است که به شفاف بودن فوتبال کمک می‌کند. ما به همراه همکاران‌مان در این کمیته از دی‌ماه ۹۷ شروع به فعالیت کردیم. قبل از ما آقای وثوق احمدی و همکارانش زحمات بسیار زیادی کشیدند.

او ادامه داد: در بحث رسیدگی به مسائل مالی فعالیت زیادی را انجام دادیم. وقتی ما شروع به فعالیت کردیم حجم پرونده‌ها و حجم مراجعات اقتضا می‌کرد که فکری کنیم. بعضی دوستان می گفتند گویا قراردادی نیست که بعد از ثبت شدن به طرح دعاوی منجر نشود. ما یک آسیب شناسی کردیم و باید تکلیف پرونده‌های گذشته را مشخص می‌کردیم. در گذشته این‌گونه بود که باشگاه برای ثبت قرارداد ۲۵ درصد از بدهی‌اش را پرداخت می‌کرد و مجوز می‌گرفت. اولین تصمیم ما این بود که باشگاهی که درخواست ثبت قرارداد بازیکن یا مربی دارد نباید بدهی داشته باشد. آمار مشخص است که ما چه تعداد پرونده را مختومه کردیم. در این فصل این کار را با شدت بیش‌تری دنبال کردیم. البته در این مسیر با مشکلات زیادی مواجه هستیم. صرف نظر از تفاوت باشگاه‌های دولتی و خصوصی و شبه دولتی باید گفت، باشگاه‌ها منابع درآمدی مرسوم را ندارند. این یکی از دلایلی است که باشگاه ها به تعهدات‌شان عمل نکنند اما این برای ما توجیه معقولی نیست.

نورشرق اضافه کرد: ما این موضوع را با جدیت کامل پیگیری می‌کنیم. در هفته قبل برخلاف درخواستی که شده بود، گرچه از ۳ هفته قبل ما اعلام کرده بودیم که باشگاه‌ها بدهی‌های خود را پرداخت کنند. در نهایت منجر به تشکیل جلسه‌ای شد و تصمیم گرفتیم نیمی از قراردادها ثبت شود و نیمی دیگر معطل بمانند تا بدهی‌ها چرداخت شود. این آخرین وضعیتی است که می‌توانیم درباره بدهی‌ها در فصل جاری به آن اشاره کنیم. مجموع پرونده‌های مختومه از زمان حضور ما بالغ بر ۲۴۰ پرونده و با رقم وصل شده ۱۸ میلیارد تومان است. ما هم عهده‌دار صدور رای هستیم و هم ضامن اجرای رای. حل و فصل نهایی هم می‌تواند پرداخت بدهی باشد و هم می‌تواند جلب رضایت شاکی باشد. یکی از دغدغه‌های دیگر این است که متاسفانه با بازیکنان و برخی اعضای کادر فنی دو قرارداد بسته می‌شد. یک قرارداد برای سازمان لیگ و و ثبت بسته می‌شد و قرارداد دیگر که رقمش واقعی بود که بین باشگاه و بازیکنان بسته می‌شد. اعلام کردیم به سازمان لیگ که قراردادی که نزد آن‌ها ثبت می‌شود معتبر است و در مقابل آن قرارداد دیگری را معتبر نمی‌دانیم. در یکی از پرونده‌ها در دو ماه گذشته یک پرونده به همین صورت بود و ما بر اساس قرارداد ثبت شده در سازمان لیگ رای صادر کردیم. فعالیت ما پیامدهای متفاوتی دارد. یکی از آن‌ها کمک کردن به واقعی کردن بدهی‌های باشگاه‌هاست.

رییس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون بیان کرد: با این کار باشگاه‌ها با هر مبلغی با بازیکنان و کادر فنی قرارداد می‌بندند. یکی دیگر از موضوعات ما مسائل مربوط به نقل و انتقالات تیم هاست. اخیرا سه موضوع در این زمینه مطرح شد. یکی از پرونده‌ها منجر به مصالحه شد. این پرونده مربوط به باشگاه کارون اروند خرمشهر و داماش گیلانیان بود که توافق کردند که از حالت اختلاف بیرون بیایند و به قرارداد پایبند باشند.

او درباره این که مسوولان سازمان لیگ می‌گفتند بدون پرداخت تمام بدهی‌ها هیچ باشگاهی حق ثبت قرارداد بازیکنان و کادر فنی‌اش را ندارد اما باز هم در این فصل این اتفاق افتاد اظهار کرد: ما باشگاهی را نداریم که با وجود بدهی قرارداد همه بازیکنانش را ثبت کرده باشد. ما فقط اجازه دادیم نصف بازیکنان جدید قراردادشان ثبت شود. ما وقتی خودمان اعلام می‌کنیم باشگاه‌ها باید تسویه حساب کنند باید پای تصمی‌مان بایستیم. یک‌بار برای همیشه فوتبال باید به سمتی برود که این مسائل حل شود. چرا بازیکن و کادر فنی سال ۹۴ قرارداد ببندد با رقم ۱۵۰ میلیون تومان و هنوز هم نتوانسته باشد پولش را بگیرد. این پول الان چقدر ارزش دارد. باشگاه‌ها باید بدانند اگر قراردادی منعقد می‌کنند حتما باید رقم آن قرارداد پرداخت شود. اگر این را بدانند حتما با رقمی قرارداد می‌بندند که قدرت پرداخت آن را داشته باشند. بعضی‌ها گفتند این یک سنگ بزرگ است که نشانه نزدن است. بعضی باشگاه‌ها مثل نساجی و استقلال و نفت مسجد سلیمان توانستند قرارداد نیمی از بازیکنان‌ جدیدشان را ثبت کنند. ما چند باشگاه داریم که اصلا بدهی نداشتند. پرسپولیس از ما تسویه حساب گرفت و فاقد بدهی است. پرونده باز شاید داشته باشد اما فاقد بدهی است. این تصمیم چه در نیم فصل و چه در فصل بعد تکرار نمی‌شود. ما به این سمت می رویم که در فصل آینده باشگاهی بدهی نداشته باشد.

نورشرق اضافه کرد: نکته اول این است که من به شخصه در زمینه به کارگیری مربی و بازیکن خارجی یک اعتقاد شخصی دارم که شاید خطا باشد. رهبر گفتند که ما به سمت تولید داخلی برویم. این یک رهنمود در همه زمینه هاست. چه دلیلی دارد که باشگاه بدهکار بازیکن و یا مربی خارجی جذب کند. یک کارگروهی راه اندازی شد و آیین نامه‌اش همین روزها در حال تصویب نهایی است که جذب مربی و بازیکن خارجی نظام‌مند بشود. دو نکته در این دستورالعمل وجود دارد. اول این که باشگاهی که می‌خواهد مربی یا بازیکن خارجی جذب کند از کمیته تعیین وضعیت گواهی تسویه حساب کامل بگیرد. دوم باشگاه باید مستنداتی ارائه کند که نشان بدهد می‌تواند از عهده تعهدات مالی بازیکن یا مربی مورد نظرش بربیاید. اگر این دو شرط اجرا شود خیلی از مشکلات ما حل می‌شود.

او ادامه داد: ما در این کمیته رسیدگی می کنیم. یعنی وقتی یک بازیکن شکایت می‌کند اولین اقدام ما این است که درخواست بازیکن را به باشگاه مربوطه اعلام می کنیم و یک مهلت معقول مشخص می‌کنیم که در بسیاری از موارد باشگاه ها پاسخی نمی‌دهند. اگر باشگاهی پاسخ بدهد از نمایندگانش دعوت می‌کنیم تا در جلسه ای صحبت‌های‌شان را بشنویم. شاید مبلغ درخواست شده از سوی بازیکن اشتباه باشد. ما خودمان را مکلف می‌دانیم که به دفاعیات باشگاه‌ها گوش کنیم. آرای ما غیرقطعی است قابل تجدید نظر در کمیته استیناف است.

نورشرق اضافه کرد: باشگاه‌ها ممکن است مطالباتی از سازمان لیگ داشته باشند. آن جای خودش است. این که تعهدات‌شان را از چه منبعی پرداخت کنند به خودشان مربوط است. باشگاه‌ها می‌توانند از ما بخواهند که مبلغ بدهی را از منبع مورد نظرشان به شاکی پرداخت کنیم.

ادامه دارد…

منبع خبر: ایسنا

آخرین اخبار روز ورزشی را در سایت خبری-تحلیلی رسانه ۷ بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *