مواد اولیه :
لوبیا چشم بلبلی (اختیاری) نصف پیمانه |
تن ماهی ۱قوطی |
پیاز ۲عدد |
گرد لیمو ۱قاشق مرباخوری |
برنج ۲لیوان |
رب گوجه فرنگی ۱قاشق غذاخوری |
گردو (خرد شده) نصف استکان |
کشمش (پلویی) ۱استکان |
سبزی (شوید یا سبزی ماهی) به میزان لازم |
نمک به میزان لازم |
دارچین به میزان لازم |
فلفل به میزان لازم |
طرز تهیه:
ابتدا لوبیا را شسته و با مقداری آب و نمک و روغن بپزید به طوری که له نشود.برنج را با مقداری نمک خیس می کنیم و سپس بعد از یک ساعت، آن را با مقداری آب و نمک روی حرارت گذاشته و به مرحله آبکشی رسانده و با شوید یا سبزی ماهی مخلوط می کنیم. سپس به آن ادویه و فلفل اضافه می کنیم. بعد پیازها را خرد کرده و سرخ می کنیم. تن ماهی را به آن اضافه میکنیم و تفت می دهیم. گردو و کشمش را نیز می افزاییم و نمک، فلفل، ادویه و گردلیمو و لوبیا پخته شده را می ریزیم. بعد رب گوجه فرنگی را افزوده و تفت می دهیم. این مواد را با پلو مخلوط کرده و در قابلمه ای به صورت لا به لا می ریزیم تا دم بکشد.
نکات:
۱)در این پلو بهتر است از ۵ حبه سیر تازه استفاده شود که خوب است آن را همراه با پیاز تفت دهیم.
۲) این پلو مخصوص جنوب کشور است و در شیراز هم مصرف میشود.
۳)استفاده از لوبیا چشم بلبلی در این غذا در دستورهای مختلف متفاوت است و برخی از آنها این غذا را بدون آن طبخ میکنند.
۴)این پلو به صورت تند طبخ میشود.
۵)سبزی ماهی شامل گشنیز و شنبلیله است که میزان گشنیز به شنبلیله ۴ به یک است. برای مثال برای یک کیلو سبزی ماهی ۸۰۰ گرم گشنیز و ۲۰۰ گرم شنبلیله را در نظر می گیریم