نان ساندویچ ۶ تکه (حبه شده) |
کره ۶ قاشق غذاخوری |
پیاز ۱/۲ فنجان (خرد شده) |
کرفس ۱/۲ فنجان (خرد شده همراه با برگ کرفس) |
سیب ۵ کیلوگرم (ورقه شده) |
شکر ۷۵ گرم |
نمک ۱ قاشق چای خوری |
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چای خوری |
مریم گلی ۱ قاشق چای خوری (خرد شده یا ۱/۴ قاشق چای خوری خشک شده) |
آویشن ۱ قاشق چای خوری (خرد شده یا ۱/۴ قاشق چای خوری خشک شده) |
جوز ۱/۴ قاشق چای خوری |
دارچین ۱/۱۶ قاشق چای خوری |
جعفری ۱/۴ فنجان (خرد شده) |
پیازچه ۲ قاشق غذاخوری (خرد شده) |
مواد اولیه کباب :
گوشت قرمز ۴ تا ۵ کیلوگرم (گوشت دنده با استخوان) |
نمک ۱٫۵ قاشق چای خوری |
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چای خوری |
گوشت گوساله ۱۵۰ گرم (فیله ورقه شده) |
مواد اولیه سس :
آب ۱٫۵ فنجان |
ژله سیب ۱/۴ فنجان |
طرز تهیه:
طرز تهیه چاشنی برای داخل گوشت:
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) گرم کنید.
خرده نان ها را در یک ردیف داخل سینی فر پخش کنید و آنها را به مدت ۱۵ دقیقه داخل فر تست کنید بعد بگذارید خنک شوند.
پیاز و کرفس را با کره داخل یک قابلمه روی حرارت ملایم به مدت ۴ الی ۵ دقیقه سرخ کنید تا نرم شوند. سپس با سیب، شکر، نمک، فلفل، مریم گلی، آویشن، جوز و دارچین مخلوط کنید و حرارت را کاهش دهید و به مدت ۱۵ دقیقه درب قابلمه را ببندید تا سیب ها نرم شوند و خرده نان و جعفری و پیازچه را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
طرز تهیه کباب:
قسمت پایین فر را آماده کنید.
روی گوشت، نمک و فلفل بپاشید و آن را داخل یک ماهی تابه عایق حرارت قرار دهید و چاشنی را داخل شکم گوشت قرار دهید و بعد دور دنده های گوشت فویل بپیچید تا نسوزند بعد استخوانهای قسمت پایین گوشت را با فیله ها بپوشانید و آنها را با خلال دندان سفت کنید.
گوشت را داخل فر بریان کنید. بعد از نیم ساعت گوشت را بیرون بیاورید و روی چاشنی داخل شکم گوشت را با فویل بپوشانید و به مدت ۲ ساعت و ربع الی ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا گوشت کاملا مغز پخت شود.
گوشت را به یک تخته انتقال دهید و روی آن را با فویل بپوشانید به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه کنار بگذارید.
طرز تهیه سس:
چربی داخل قابلمه را بگیرید. قابلمه را بین دو شعله گاز قرار دهید و آب ر اضافه کنید و آن را بجوشانید تا از حالت غلیظ و لعاب دربیاید و هم بزنید تا تکه های قهوه ای به روی آب داخل قابلمه بیاید. مایع را داخل یک صافی بریزید، تکه های جامد داخل صافی را دور بیندازید. ژله سیب و آب داخل تخته ای که گوشت قرار دارد را به آب صاف شده اضافه کنید و آن را به مدت ۴ دقیقه بجوشانید تا ژله سیب آب شود و روی آن نمک و فلفل بپاشید.
تمام فویل ها را از روی گوشت بردارید و آن را کات کنید و با سس سرو کنید.
منبع :آشپزی ایرانی