دسته‌ها
نوشیدنی ها

شربت سکنجبین (سرکه‌انگبین)

 

شربت سکنجبین

شربت سکنجبین (سرکه‌انگبین)

اگر مدت‌هاست شربت سکنجبین نخورده‌اید، الآن تصمیم بگیرید و این شربت را درست کنید تا خود و اطرافیانتان را شگفت‌زده کنید.

مناسب برای :

زمان آماده سازی : کمتر از ۱ ساعت

سکنجین از قدیم، یکی از معروف‌ترین شربت‌های ایرانی بوده است و همه ما از کودکی یا حداقل سال‌ها پیش، از شربت سکنجبین به شکل‌های مختلف خاطرات خوبی داریم. شربت سکنجبین با تکه‌های یخ یا سکنجبین با خیار رنده‌شده، یادآور روزهای گرم تابستان بوده و آن‌هایی که سن و سال بیشتری دارند خاطراتی از سیزده‌بدر را با کاهو و سکنجبین به خاطر می‌آورند. تهیه این شربت ساده است و در کمتر از یک ساعت آماده می‌شود.

می‌توانید به شربت سکنجبین خود در مراحل پایانی کار کمی زعفران دم‌کرده هم اضافه کنید تا رنگ و عطر آن منحصربفرد شود.

مواد لازم:

شکر  ۲٫۵ کیلو‌گرم
سرکه سفید ½ لیتر
نعناع تازه چند برگ
زعفران دم کرده به مقدار دلخواه

طرز تهیه:

  1. شکر را با هفت لیوان آب داخل قابلمه‌ای می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم و هم می‌زنیم تا شکر کامل در آب حل شود. همان طور که قابلمه روی حرارت است چند برگ نعنای تمیز‌ کرده را با نخ به هم می‌بندیم و داخل شکر و آب می‌گذاریم تا شربت به اصطلاح قوام آید و آرام آرام طعم نعناع را به خود بگیرد.
  2. شربت که قوام آمد، سرکه را داخل قابلمه شربت ریخته و پس از این‌که شربت چند دقیقه جوشید، قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم تا خنک شود. بعد از این‌که شربت سرد شد، آن را از صافی رد می‌کنیم و در شیشه‌ای تمیز و خشک می‌ریزیم. (به خاطر داشته باشید که شیشه شربت را در جای خنک نگه دارید).
  3. در مرجاه پایانی کار کمی زعفران دم کرده هم به شربت اضافه کنید تا رنگ آن مانند خورشید بتابد.
  4. پس از سرد شدن شربت مقدار کمی از آن را در لیوان مخصوص سرو ریخته و به آن آب سرد و یخ اضافه می‌کنیم. در صورت تمایل می‎توانید لیوان‌های شربت را با ۲، ۳ برگ نعناع تزیین و معطر کنید.

منبع :پارسه گرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *